UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-14 21:20

Nyeretlenül utolsók

Zsinórban öt meccset bukott a fiú U16-os kosárlabda-válogatott a szarajevói B divíziós Európa-bajnokságon. Váradi Attila együttese ezúttal Bulgáriától kapott ki 75−66-ra, ezzel nyeretlenül lett utolsó a C csoportban. Habár a fiúk két pontra is felzárkóztak a végén, nem bírták átvenni az előnyt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Négy vesztes mérkőzést követően Bulgária ellen lépett pályára a fiú U16-os kosárlabda-válogatott Szarajevóban, a B divíziós Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A bolgárok eddig két győzelmet és két vereséget tudhatnak maguk mögött, ezzel a tabella negyedik helyét foglalják el. Váradi Attila együttese csak a 17−24. hely valamelyikéért küzdhet tovább a folytatásban, hiszen biztossá vált, hogy utolsó helyen zárja a csoportot. A tét az volt Bulgária ellen, hogy végre megtörjön a rossz sorozat. Nem szabad elfelejteni, hogy a kontinensbajnokságon az utolsó két helyezett visszaesik a C divízióba, ez pedig semmiképpen sem lenne szerencsés. Több kell, változás kell. Az első negyedben egyértelműen Bulgária dominált: hatékonyabb, összeszedettebb volt a játéka, s Emil Stoilovot sem tudták megállítani a mieink, folyamatosan dobta a kosarakat. A szétszórtság eredménye az lett, hogy nyolc ponttal vitte el az ellenfél az első játékrészt (20−12).

Kiss Dávidék egy csapattal sem bírtak el a C csoportban Forrás: FIBA
Kiss Dávidék egy csapattal sem bírtak el a C csoportban Forrás: FIBA
A második felvonásban jobban működött a magyarok védekezése, kevesebb rést talált a bolgár gárda, azonban a támadásokon és a megszerzett lepattanókon továbbra is volt mit csiszolni. Végül, az utolsó pillanatban szerzett kosarával ezt a tíz percet is Bulgária nyerte meg 15−13-ra, ez pedig azt jelentette, hogy a félidőben már tíz ponttal, 35−25-re vezetett. A magyarok támadása javuló tendenciát mutatott a folytatásban: úgy jöttek a pontok, ahogyan eddig is kellett volna. Viszont a védekezés rovására ment az, hogy a fiúk jobban kinyitották az offenzívájukat. Összességében nem tudtak közelebb kerülni az ellenfelükhöz, hiszen ezt az etapot is elvesztették 22−21-re. Tizenegy pontot kellett volna ledolgozni a végjátékban, s szépen is haladtak ebbe az irányba a magyarok. Három perccel az utolsó sípszó előtt három pontra faragták a hátrányukat. Mészáros László, Radics Gerzson és Horváth Adorján is nagyon aktív volt elöl. Stoilov azonban ismét jött, és amikor már csak két pontra voltak a mieink, akkor újabb kettest dobott. A csapat nem adta fel, Radics érkezett a kettesével. Két perc maradt hátra és két pont, de Stoilov természetesen mind a két büntetőjét értékesítette. A bolgár kosaras nem elégedett meg ennyivel, újabb pontot szerzett, s csapattársa Kostadinov is pontos volt. Ezzel, amikor már csak másfél perc volt hátra, ismét viszonylag biztonságos, hétpontos előnyre tettek szert a bolgárok. A különbség a végére tovább növekedett, végül Bulgária 75−66-os sikert ért el.

U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ Bulgária−Magyarország 75−66 (20−12, 15−13, 22−21, 18−20) A magyar csapat pontszerzői Radics Gerzson 16 pont, Mészáros László 13, Neuwirth Bence 9, Horváth Hunor 8, Kármán Domonkos 8, Kiss Dávid 5, Csátaljay Barna 5, Kovács Ákos 2.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.