UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-15 17:13

Egy lépéssel közelebb

Magabiztos, 30−20-as győzelmet aratott az U18-as fiú kézilabda-válogatott Lengyelország ellen a Horvátországban zajló korosztályos Európa-bajnokság helyosztó-mérkőzésén. Gyurka János együttese ezzel a sikerrel egy lépéssel közelebb került a világbajnoki kvalifikációt jelentő 9−11. hely egyikéhez.

Krasznai Bence − utánpótlássport.hu Nincs egyszerű helyzetben a fiú U18-as kézilabda-válogatott a varasdi U18-as Európa-bajnokságon. Már a csoportkörben is csak hajszálon múlott, hogy nem küzdhetett tovább az első nyolc hely valamelyikéért, hiszen a spanyolok úgy csenték el előle a második pozíciót, hogy ugyanannyi pontjuk volt a tabellán. A folytatásban, vasárnap, úgy került egy lépéssel távolabb Gyurka János együttese a világbajnoki kvalifikációt jelentő 9–11. pozíció megszerzésétől, hogy az utolsó pillanatokban kapott ki 26−25-re az orosz alakulattól. A kulcsfontosságú keddi mérkőzésen a szlovénok ellen magabiztosan nyertek a fiúk 29−20-ra, így reális esélyük maradt a vb-szereplést érő hely megszerzésére. Ahhoz, hogy az esély továbbra is megmaradjon, az eddig nyeretlen lengyeleket kellett maguk mögé utasítaniuk.

Bognár Alex remeklése is kellett a lengyelek elleni győzelemhez Forrás: EHF
Bognár Alex remeklése is kellett a lengyelek elleni győzelemhez Forrás: EHF
Egyértelműen uralta a meccset a magyar csapat. Már az első tíz percben hétgólos előnyt szerzett, s ezt meg is tudta tartani az első félidő végéig (16−9).  Ebben a játékrészben Bognár Alex és Papp Bence is jeleskedett góllövésben. Válogatottunk pontosan tudta, mit kell csinálnia a második fél órában. Habár, vigyázni kellett a lengyel Styrczcsel − harmic perc után már öt gólos volt − egyértelmű volt, hogy melyik a jobb gárda. A magyar fiúk nem is engedték fel jobban a lengyeleket a nyakukra, viszont a különbséget sikerült folyamatosan megtartaniuk, miközben szinte teljes kontroll alatt tartották az eseményeket. Mi több, végül rendkívül magabiztos, tízgólos diadalt aratott Gyurka János alakulata (30−20). Ezzel biztossá vált, hogy a magyar U18-as fiúválogatott a 9−12. hely valamelyikén zárja a horvátországi megméretést. Ez a győzelem azonban önmagában még mindig nem elég  a világbajnoki kvalifikációhoz. A magyar csapatnak  ehhez a hátralevő két meccsből legalább egyet meg kell még nyernie. A magyar csapat győzelmével a csoport első helyére ugrott, így a portugál válogatottal játszik a 9–12. helyért.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD (HORVÁTORSZÁG) A 9-16. helyért MAGYARORSZÁG−LENGYELORSZÁG 30−20 (16−9) Magyarország: Győri, Merkovszki (kapusok), Bálint 4, Bognár 5, Czakó, Dely, Gál, Holdosi 2, Khalil 1, Lev 2, Musztács, Papp 5, Szász 3, Tóth 4, Tóvizi, Vajda 4. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.