UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-08-15 13:13

Százhúsz százalék a cél

Kevesebb, mint egy hét, és kezdődik a budapesti ifjúsági ökölvívó-világbajnokság. A sportágban az év legfontosabb korosztályos eseményének a tavalyi felnőtt vizes vb-re Duna Aréna ad otthont. A különleges helyszínről, a felkészülésről és az esélyekről a fiúk szövetségi kapitánya, ifj. Balzsay Károly és az egyik legnagyobb magyar esélyes, Bernáth Attila beszélt.

B. V. – utanpotlassport.huA Duna Arénában folytatódik a nyári, hazai rendezésű korosztályos világversenyek sora. De ezúttal nem az úszóké vagy a műugróké lesz a főszerep az impozáns fővárosi vizeskomplexumban. Jövő keddtől ugyanis a földkerekség legjobb ifjúsági korú, vagyis 17-18 éves ökölvívói lépnek szorítóba. A magyar csapatot kilenc fiú és kilenc lány alkotja majd a budapesti vb-n.

Bernáth Attila aranyérmet szeretne a világbajnokságon is Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Bernáth Attila aranyérmet szeretne a világbajnokságon is Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
A fiúválogatott szövetségi kapitánya, ifj. Balzsay Károly a győri Olimpiai Sportparkban tartott edzőtábor alatt elmondta, elégedett a felkészüléssel: „Az egész nyarat tisztességesen végigdolgozták a gyerekek, nagyon sokat edzőtáboroztunk. Voltunk Oroszországban, az utolsó két hetet pedig Győrben töltöttük. Ezekben a napokban már csak a gyorsítás, élesítés vár ránk. Úgy gondolom, jó állapotban lesznek a srácok a világbajnokság rajtjára.” Az idén áprilisban Olaszországban korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett Bernáth Attila is alig várja már a startot. A DVSC versenyzője készen áll a viadalra. „Nagyon várom már, hogy szorítóba léphessek a Duna Arénában. Sokat jelent nekem, hogy hazai szorítóban mutathatom meg, hogy én vagyok a legjobb. „Bízom magamban, azt gondolom, hogy képes vagyok rá, hogy az Európa-bajnokság után a vébét is megnyerjem. Még van hátra néhány nap, de én már készen állok. Alig várom már, hogy kezdődjön.” Balzsay nem árulta el, hogy konkrétan kitől milyen eredményt vár (el), azt szeretné,  ha mindenki kihozná magából a maximumot. „Nagyjából megvan a fejemben, hogy mivel lennék elégedett. Szándékosan nem akarok sem eredményt mondani, sem reményeket fűzni senki szerepléséhez. Nagyon szeretném, ha a ringben százhúszszázalékot hoznának ki magukból, és majd meglátjuk, az mire lesz elég.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.