UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-16 18:45

Megszerezve az első

Koszovóval már elbírt, így megszerezte első győzelmét a magyar fiú U16-os kosárlabda-válogatott a szarajevói B divíziós korosztályos Európa-bajnokságon. Váradi Attila legénysége öt vereség után a 17-24. helyért első körben a koszovóiak ellen lépett pályára, és nyert magabiztosan 96–58-ra.

M. Sz.utanpotlassport.hu Ciprus, Finnország, Izland, Lengyelország, Bulgária. Ez az öt csapat múlta felül a magyar U16-os kosárlabda-válogatottat a szarajevói B divíziós korosztályos Európa-bajnokság csoportküzdelmi során, így a mieink ‒ idáig nyeretlenül ‒ a 17-24. helyért játszanak tovább, első körben pedig az ellen a koszovói csapat ellen találkoztak csütörtök délután, amely a svájciakat felülmúlta, így rendelkezik már győzelemmel, vagyis eredményesebb, mint a magyar alakulat.

Koszovó ellen már győztesként vonult le a pályáról az addig még nyeretlen magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
Koszovó ellen már győztesként vonult le a pályáról az addig még nyeretlen magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
Panasz nem lehetett ezúttal a kezdésre, ugyanis Váradi Attila együttese komoly erődemonstrációt tartott a találkozó elején, és tizenkilenc ponttal megnyerte az első negyedet (25‒6). Ilyen előnyből pedig ‒ ahogy a legtöbben tartják ‒ nem szép dolog, de legalábbis nehéz kikapni. A nagy differencia el is kényelmesítette kicsit a mieinket, akik a második felvonásban már nem játszottak olyan agresszívan, így nem is növelték tovább a már meglévő fórt a félidőre (47‒28), de igazság szerint, nem is volt rá akkora szükség. A fordulás után ismét a piros-fehér-zöld alakulat dominált; folyamatosan növelte előnyét, véletlenül sem szerette volna kiengedni a győzelmet a kezéből. Hamar huszonöt pont környékére nőtt a távolság, amit Mészáros László és Kiss révén remekül tartottak is a mieink. Kovács Ákos Bence találatával az utolsó játékrészre ez huszonnyolcra módosult. A végjáték már nem tartogatott meglepetést, újabb tízest vert Váradi Attila legénysége az ellenfélre, s végül 96‒58-ra nyert, így a folytatásban a 17-20. helyért játszik. A magyar válogatott szempontjából mindenképp pozitívum, hogy ötvenhét százalékos dobóhatékonysággal fejezték be a mérkőzést, ami az előző találkozók statisztikájához képest nagy előrelépés. A legeredményesebb játékos a huszonegy pontos Kiss Dávid volt.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ Magyarország‒Koszovó 96‒58 (25‒6, 22‒22, 25‒16, 24‒14) A magyar válogatott: Kass 9/3, Kármán 14/6, Radics 8, Neuwirth 8/3, Mészáros 13/3. Csere: Csátaljay 5/3, Horváth 6/6, Kiss 21, Kovács 8, Sövegjártó -, Mózer -, Takács 4. Vezetőedző: Váradi Attila. Koszovó legjobb dobói: Zenelaj 10/9, Gashi 9/9, Kraki 8, Mustafa 8.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.