UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-08-16 12:29

Skandináv erőpróba

Nemzetközi szinten magasan jegyzett együttesek ellen játssza első tétmérkőzéseit a mostani évadban az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton csapata Svédországba, a Super Challenge Cup elnevezésű viadalra utazik, amelyen a magyar csapat mellett az osztrák, a francia és a norvég nemzeti együttes is részt vesz.

B. V. – utanpotlassport.huAz egyik sportági nagyhatalomhoz látogat az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese a Super Challange Cup elnevezésű rangos nemzetközi tornán vesz részt a svédországi Karlstadban.

Az U20-as válogatott Svédországban kezdi az évadot Forrás: MJSZ
Az U20-as válogatott Svédországban kezdi az évadot Forrás: MJSZ
Az A csoportot a magyar válogatottal játékosként kétszer megjárt, a juniorválogatott élére nemrégiben kinevezett szakvezető már ki is hirdette a keretét, amely az itthon szereplő játékosokra épül, öt légiós kapott helyett a huszonnyolcas névsorban. Érdekesség, hogy a most összehívott együttesből tizenhárman a tavaly Franiaországban, a divízió I/A csoportos vb-n hatodikként végző, ezzel a kategóriától búcsúzó gárdában is ott voltak. A csapat és a stáb hétfőn találkozik, amikor egynapos „villámedzőtábort” tartanak, majd kedden utaznak Svédországba. A tornán két csoportban négy-négy csapat szerepel. A magyar válogatott az osztrák válogatott mellett a svájci Genéve-Servette és a svéd Växjo együttesével került egy csoportba, míg a másik négyesbe a norvég és francia nemzeti csapat mellett a Riga és a házigazda Farjestad gárdája került. A lebonyolítás szerint a szerdától péntekig tartó három csoportmeccs után szombaton a keresztbe játszás következik, míg vasárnap bonyolítják a döntőt, illetve a helyosztókat.

U20 SUPER CHALLENGE CUP, KARLSTAD (SVÉDORSZÁG) A magyar válogatott programja: Augusztus 22., szerda: –Genéve-Servette (svájci), 19.15 Augusztus 23., csütörtök: –Växjo (svéd), 16 Augusztus 24.; péntek: –Ausztria U20, 15.45 Augusztus 25., szombat: elődöntő, helyosztók Augusztus 26., vasárnap: döntő, helyosztók A magyar válogatott kerete: Kapusok: Gönczi Lajos (Debrecen), Szeles Martin (Fehérvár), Tóth Balázs (Vasas) Hátvédek: Bugár Gábor (MAC), Falus Ádám (Zürich, svájci), Fejes Nándor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Kiss Roland (Fehérvár), Pokornyi Dávid (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár), Szécsi Patrik (HK Budapest), Vas Márk (Fehérvár) Csatárok: Császár Hunor (Fehérvár), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Kemény Patrik (Wings, svéd), Kreisz Brúnó (MAC), Lőczi Árpád (MAC), Madácsi Benedek (Fehérvár), Mihály Ákos (Fehérvár), Nagy Ákos (Fehérvár), Péter Andor (Fehérvár), Péter Donát (Augsburg, német), Pribula Gábor (Morges, svájci), Révész Marcell (Zürich, svájci), Szalma Zsolt (UTE), Szigeti Ákos (MAC), Vértes Nátán (HPK, finn), Vincze Gergő (Fehérvár)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.