UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-17 22:11

Kiizzadt vb-részvétel

Ott lehet a jövő évi korosztályos világbajnokságon a magyar fiúválogatott, miután a Horvátországban zajló U18-as Eb pénteki játéknapján 24–22-re felülmúlta a portugál csapatot, így szombaton a szintén biztos vb-résztvevő szlovénokkal mérkőzik a 9. helyért.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu A továbbra is az oroszok elleni kisiklás következményeit nyögő magyar U18-as válogatott azt követően, hogy nem került a legjobb nyolc közé, jobb híján azt tűzte ki célul az Eb folytatásában: a jövő U19-es vb-re mindenképpen megpróbálja kiharcolni a részvételi jogot. Másképpen a 9–11. hely valamelyikén végez a kontinenstornán.

Bálint Bence ifi Eb
Bálint Bence ifi Eb
Nos, a terv megvalósításhoz pénteken nem kellett egyebet tenni, mint legyűrni a portugál gárdát, s ez a feladat a legkevésbé sem tetszett megvalósíthatatlannak. Úgyhogy némiképp meglepve rögzíthettük: a 4. percben a rivális 3–1-es vezetése virított a kaproncai csarnok nagytábláján. A kontratámadásokra építő portugálok a továbbiakban is azt igazolták, hogy nagyon is komolyan gondolják a mieink felülmúlását, a 17. percben azonban végre előnybe kerültek Gyurka János szakvezető a meccsnek ebben a szakaszában immár pontosabb játszó fiataljai (8–7). De a szünetig a minimális fór is elfogyott, és félóra elteltével, 12–12-es állásnál érkezett el a nagyszünet. A kiélezett küzdelem a térfélcsere után is folytatódott, változatlanul egymás nyakán lihegtek a csapatok. Bár a 38. percben két góllal sikerült meglógniuk a mieinknek (16–14), az ibériaiak ekkor és a hátralévő időben is rendre visszakapaszkodtak. Még a hajrá is rendkívüli izgalmak közepette zajlott, de a lényeg, hogy megérte a verejtékezés az őrületes rohanásban: a magyar válogatott Bálint Bence vezérletével 24–22-re győzött, így szombaton a 9. helyért mérkőzhet a norvégokat pénteken 28–19-re legyőző szlovénokkal. Azzal az együttessel, amelyre három nappal korábban kilencgólos vereséget mért. Annak a meccsnek a presztízsen kívül már nincs tétje, hiszen az Eb 9. és 10. helyezettje egyaránt ott lehet a jövő évi U19-es világbajnokságon.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPRONCA (HORVÁTORSZÁG) A 9–12. helyért MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 24–22 (12–12) Magyarország: Győri 1, Merkovszki (kapusok), Bálint 7, Bognár 1, Czakó 1, Dely, Gál 1, Holdosi 2, Khalil, Lev 3, Musztács, Papp 4, Szász, Tóth 1, Tóvizi, Vajda 3. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.