UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-18 22:36

Búcsú a tizenhetediken

Álmos első félidő után megszórta ellenfelét a magyar U16-os fiúválogatott a szarajevói B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság utolsó helyosztó mérkőzésén. Váradi Attila együttese a 68‒56-os diadallal a 17. helyen zárta a kontinensviadalt, amelyen öt vereség után három győzelmet tud felmutatni.

M. Sz.utanpotlassport.hu A tizenhetedik helyért lépett pályára a magyar U16-os fiúválogatott Svájc ellen a szarajevói B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság szombati zárónapján. Váradi Attila tanítványai a csoportkörben elszenvedett öt vereség után megverték Koszovót és Svédországot is, így egyértelmű céljuk volt a még megszerezhető legjobb pozíció elérése.

Győztesként és egyben tizenhetedikként vonult le a pályáról a svájciak ellen aratott siker után a magyar U16-os válogatott
Győztesként és egyben tizenhetedikként vonult le a pályáról a svájciak ellen aratott siker után a magyar U16-os válogatott
Az mérkőzés eleje nem a mieink elképzelése szerint alakult, hiszen rendre kimaradtak a próbálkozások, amelyek a túloldalon beestek, így tíz perc játékot követően hárommal vezettek a svájciak (11‒14). A folytatás sem sikerült a legfényesebben: bár feljebb tudott zárkózni a magyar csapat, megint kinyílt a svájci pontzsák, és újabb öt ponttal növelve, nyolcpontos előnnyel vonultak a nagyszünetre (23‒31). Egyetlen feladata volt a félidőben Váradi Attila vezetőedzőnek: rendbe rakni a fejekben a dolgokat, és a végsőkig elszántan kijönni az öltözőből. Ez sikerült is, hiszen a tornán eddig még nem látott módon valósággal feltámadott a magyar csapat, és nemcsak, hogy lefaragták a hátrányukat, nagyot fordítottak a meccs állásán  (50‒43). Így vágtak neki a csapatok a hajrának. A párharc lezárása szintén Kármánéknak sikerült jobban, az említett fiatal kosaras ráadásul huszonnégy ponttal vette ki a részét a végül 68‒56-as győzelemből. A magyar U16-os fiúválogatott ezzel az eredménnyel pedig megszerezte a 17. helyet a szarajevói B divíziós Európa-bajnokságon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ Magyarország‒Svájc 68‒56 (11‒14, 12‒17, 27‒12, 18‒13) A magyar válogatott: Kass 10/3, Neuwirth 5/3, Radics 6, Takács 4, Kármán 21/3. cserék: Horváth H. 4/3, Kiss D. 8, Csátaljay 3/3, Kovács Á. 4/3, Mózer -, Sövegjártó 3/3. Vezetőedző: Váradi Attila.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.