- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Bronzos beszéd

Sztrik Martin utanpotlassport.hu [1] Bóbis Botond és Grieszbacher Márk. Két játékos, aki teljesítményével kiemelkedett a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokság mezőnyéből. Bóbis amellett, hogy a szerbek ellen megnyert bronzmérkőzés legjobbja volt, a magyar válogatott legtöbb gólját szerezte a tornán. A KSI SE kiválóságát kérdeztük a diadal után.

 ‒ Épphogy lemaradtatok a döntőről, hiszen a legjobb négy között óriási csatában egy góllal kaptatok ki a spanyoloktól. Milyen volt a vereség utáni este?

Bóbis Botond kapta a bronzmérkőzés legjobbjának járó díjat Fotó: Madar Dávid/MVLSZ [2]

Bóbis Botond kapta a bronzmérkőzés legjobbjának járó díjat  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

‒ Természetesen mindenki csalódott volt, mivel nyerni jöttünk ide. Négy éve erre a tornára készültünk, és ez a vereség nagy törést okozott bennünk. Nehéz volt összekapnunk a brigádot, de összeült a csapat, kibeszéltük magunkból a szomorú ‒  érzéseket, és megpróbáltunk felállni. Sikerült!

‒ Másnap újból erőtől duzzadva ugrottatok vízbe?

‒  Igen, csak a győzelem volt elfogadható a bronzmeccsen. Nemcsak magunk miatt, hanem a remek közönség miatt is, akiknek szerettünk volna visszaadni valamit abból, amit mi kaptunk tőlük a kilenc nap alatt, fantasztikus volt. Nélkülük nem sikerült volna.

‒ Mennyit adott neked az említett kilenc nap?

‒ Rengeteget. Életem eseménye volt, de nemcsak nekem, hanem mindannyiunknak. Nagy lehetőséget szalasztottunk el az elődöntőben, de kárpótlás ez a bronzérem. Katartikus érzés, hogy a csapat utoljára volt így együtt, emiatt is kellett ez a siker a végére. Méltó befejezést szerettünk volna magunkért, az edzőinkért és ezért a négy évért, amit együtt dolgoztunk. Nagyon örülünk a győzelemnek.

Az öröm pillanata a megnyert bronzmérkőzés után Fotó: Madar Dávid/MVLSZ [3]

Az öröm pillanata a megnyert bronzmérkőzés után  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Bóbis mellett Grieszbacher Márk nevét is megjegyzik bizonyára az ellenfelek, ugyanis a 18 éves hálóőr kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a világbajnokságon. Az Egyesült Államok ellen a büntetőpárbajban egy ötméterest kivédett, így nem is meglepő, hogy a mérkőzés legjobbjának járó díjat is ő kapta. Csakúgy, mint a következő, Montenegró elleni negyeddöntőben, amelyen esélyt sem hagyva az ellenfélnek, tizenhárom lövésből tizet hárított.

A magyar ifjúsági válogatott hálóőre, Grieszbacher Márk Fotó: Madar Dávid/MVLSZ [4]

A magyar ifjúsági válogatott hálóőre, Grieszbacher Márk  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

 

‒ Szerinted mennyire állt össze a csapat a végére?

‒ Úgy vélem,  most forrtunk igazán csak össze, az elődöntő alatt, és után volt igazán érzékelhető, hogy már nemcsak csapattársak, hanem barátok is vagyunk. Sajnos, a spanyolok ellen nem jött ki a lépés, de együtt felálltunk, küzdöttünk, és elhoztuk a bronzot, aminek természetesen mindenki nagyon örül.

‒ Mit éreztél a győztes bronzmeccs után?

‒ Leírhatatlan, hiszen sikerült elérnünk egy újabb harmadik helyet világversenyen, ráadásul hazai közönség előtt, akik elképesztőek voltak az elmúlt napokban. Nagyon sokat jelent nekem ez a torna. Biztos vagyok benne, hogy idősebb koromban is emlékezni fogok minden egyes percére.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN [5] a sportági aloldalunkon.