UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-08-23 15:12

Hangolódás

Szeptember másodikán megkezdődik a sportlövők cshangvoni világbajnoksága, amelyen tizenkét juniorkorú versenyző is lőtáblához áll. A Magyar Sportlövők Szövetsége az említett vb, illetve az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpia kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

UP-infoutanpotlassport.hu Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Sportlövők Szövetsége a szeptember másodikán kezdődő cshangvoni világbajnoksággal és az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiával kapcsolatban. Nagy György, az MSSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és beszélt az egy hét múlva esedékes világbajnokságról, illetve a közelmúltban elért sportdiplomáciai sikerekről. Sinka László a szövetség főtitkára megköszönte a kormányzatnak a segítséget, ami lehetővé tette, hogy ilyen nagy létszámú magyar delegáció utazhasson Dél-Koreába.

A képen az MSSZ főtiktára Sinka László, Pekler Zalán sportlövő, a szövetség elnöke Nagy György, Sike Renáta sportlövő és Győrik Csaba szövetségi kapitány Forrás: MSSZ
A képen az MSSZ főtiktára Sinka László, Pekler Zalán sportlövő, a szövetség elnöke Nagy György, Sike Renáta sportlövő és Győrik Csaba szövetségi kapitány Forrás: MSSZ
Ami pedig még fontosabb: kiemelkedően sok utánpótlás-korosztályú versenyzővel utazik a küldöttség, szám szerint tizenkettővel, ami a korábbi évekhez képest valóban komoly előrelépés. A vb-n résztvevő juniorkorú versenyzők: Egri Viktória, Fábián Sára Ráhel, Fodor Dávid, Gáspár Lalita, Hammerl Soma, Horváth Lea, Iszprávnik Péter, Komáromi Krisztina Panna, Pekler Zalán, Prágai Patrik, Toma Dorina és Vas Péter. A magyar csapat szövetségi kapitánya, Győrik Csaba a felkészülés és a válogatóversenyek sikerességét emelte ki, illetve a célkitűzésekről is szót ejtett. „Egy arany és további két-három érem, illetve egy olimpiai kvóta megszerzése a kitűzött cél a világbajnokságon.” A rangos mezőnyben a legnagyobb figyelem a komáromi puskás Pekler Zalánra irányul. A 18 éves tehetség az elmúlt időszakban bámulatosan teljesít, s a világbajnokság után az ifjúsági olimpián is részt vesz egyedüli magyarként. Elmondása szerint elsősorban az ötkarikás játékosokat tekinti fő versenytársainak, de a vb-n is a maximális teljesítmény és az éremszerzés a cél. A sajtótájékoztató keretein belül együttműködési megállapodást írtak alá az Athletastic Kft.-vel. Az Athletastic program alapítója, Tóth Tamás beszélt az egyedülálló kezdeményezésről, melynek célja az első hazai és nemzetközi sportolói támogatórendszer kiépítése. Célja, hogy egy saját fejlesztésű applikáció segítségével támogassák a sikereket elért sportolókat, sportvezetőket, edzőket. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.