UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-08-23 16:17

Kilencen Európa ellen

Kilenc magyar versenyző indul a strasbourgi Euro Mini Champs elnevezésű nemzetközi versenyen. Az U12-es és U11-es korosztály legrangosabb viadalán többek között ismét a mezőnyben van a tavaly kisebbek között tizenkettedik helyen záró Kizakisz Nikolaosz is.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huHárom napig a legkisebbeké lesz a főszerep strasbourgi asztalitenisz-csarnokban. A kelet-franciaországi városban rendezik a Euro Mini Champs elnevezésű nemzetközi viadalt, az U12-es és U11-es korosztály legrangosabb európai viadalát.

Kizakisz Nikolaosz tavaly 12. lett Strasbourgban, az idén újra a mezőnyben van Forrás: MOATSZ
Kizakisz Nikolaosz tavaly 12. lett Strasbourgban, az idén újra a mezőnyben van Forrás: MOATSZ
A háromnapos megméretésre Európa mellett több kontinensről érkeznek fiatal pingpongozók, Japán és az Egyesült Államok is képviselteti magát. Összesen harminckét ország fiataljai állnak asztalhoz. A versenyt az idén tizennegyedszerre rendezik meg, a magyar válogatott játékosai is hosszú évek óta részt vesznek az idénynyitó eseményen. Érmet szerezni legutóbb Kovács Sebestyénnek sikerült 2008-ban, az azóta már a felnőttek közé lépő játékos akkor az U11-esek mezőnyében lett ezüstérmes. Idén kilenc fiatal utazik Franciaországba: négy fiú és öt lány száll harcba a kontinens legjobbjai ellen. A legnagyobb esélye Kizakisz Nikolaosznak lehet, aki az U11-esek mezőnyében tavaly egy évvel fiatalabbként a tizenegyedik helyen végzett. Pénteken rajtolnak tehát a küzdelmek, a döntőket mind a négy versenyszámban vasárnap rendezik.

EURO MINI CHAMPS, STRASBOURG (FRANCIAORSZÁG) A magyar indulók: Fiúk. U12: Szántosi Dávid. U11: Cseri Ádám, Kizakisz Nikolaosz, Lei Balázs. Leányok. U12: Benczik Dóra, Tanács Nóra. U11: Jakab Orsolya, Molnár Kendra, Müller Evelin.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.