UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2018-08-25 22:13

Bukások és suhanások

Sebesen hajtottak az aigle-i utánpótlás pályakerékpár Európa-bajnokság magyar résztvevői, bár több bukás is történt a kontinensviadal pénteki és szombati versenynapján. A szövetségi kapitány, Pataki Ibolya szerint azonban Vida Bálint remekül versenyzett. A juniorok között omniumban induló Vida 17. helyen végzett, míg Filutás Viktor az ifik között ugyanúgy omniumban tizenötödikként ért célba, ezzel a magyar csapat legjobb eredményét ő jegyezhette.

RKB – utanpotlassport.hu A svájci utánpótlás pályakerékpár Eb negyedik napján a junioroknál omniumban Vida Bálint indult, bukott, és szerzett 18 pontot, ami a 17. helyre volt elég. Pataki Ibolya elégedetten nyilatkozott Vida teljesítményéről. „Első Európa-bajnokságán vett részt, de olyan kitartóan versenyzett, hogy nem lehetek más, csak elégedett. Hatalmasat bukott az első számban, de visszaült, és végigcsinálta az omnium maradék három számát. További versenyzéssel, tapasztalatszerzéssel mégjobb ifi válhat belőle, komoly eredményeket várhatunk a jövőben Bálinttól.”

A magyar kerékpárosok közül végül csak Filutás Viktor tudott a legjobb tizenöt között végezni Forrás: uec.ch
A magyar kerékpárosok közül végül csak Filutás Viktor tudott a legjobb tizenöt között végezni Forrás: uec.ch
Orosz Gergő az ifik között a pontversenyben nem tudta értékelhetően befejezni a versenyt. „Gergő két éve versenyez pályán, ám ebben az évben nem tudott elegendő pályaversenyen részt venni, hiszen a csapata által előírt éves program szerint mérettetett meg országúton. Váratlanul ért bennünket, hogy nem tudta befejezni a versenyt, azonban szerintem nem a mai nap alapján kellene megítélnünk őt. Sok lehetőség rejlik még benne” – taglalta Pataki. A szombati versenynapon két versenyszámban kellett volna helytállniuk a mieinknek, azonban Vida Bálintot a szövetségi kapitány visszaléptette, mert az előző napi bukásakor fejsérülést szenvedett versenyző  nem volt olyan állapotban, hogy nyeregbe üljön. „Úgy ítéltem meg, nem szabad Bálintnak nyeregbe ülnie. Az omniumban a verseny végén keveredett bukásba, itt sérült meg” – tárta fel a részleteket a szövetségi kapitány. Vida kiesésével szombaton csak Filutás Viktor állt rajthoz, mégpedig az ifik között omniumban. A 21 éves kerékpáros a selejtezőkben ugyan bukott, de a végén „nagyot ment”. Filutás 58 pontot szerezve a versenyen a 15. helyen végzett, így a kiutazó magyar alakulat eddigi legjobb eredményét ő érte el. További korosztályos híreink KERÉKPÁRBAN sportági aloldalunkon.