UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-08-26 08:13

Elsőre a másodikon

Az A csoportos szlovákok mögött ezüstéremmel zárta a hazai Olimpiai Reménységek Versenyét az U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence csapata a lengyel és a román korosztályos gárdát is felülmúlta a háromnapos viadalon. A szövetségi kapitány elégedett volt a felkészülési tornán látottakkal.

B. V. – utanpotlassport.huA mostani évadban először szerepelt felkészülési tornán az U18-as jégkorong-válogatott. Svasznek Bence együttese hazai pályán, az Olimpiai Reménységek Versenyén szerepelhetett a Tüskecsarnokban.

A magyar csapat felvette a kesztyűt az A csoport szlovákokkal is Forrás: MJSZ
A magyar csapat felvette a kesztyűt az A csoport szlovákokkal is Forrás: MJSZ
Az első találkozón, csütörtökön magabiztos sikerrel nyitottak a fiúk a lengyelek ellen. Miután az ellenfél megszerezte a vezetést, kizárólag a mieinkről szólt a mérkőzés, akik a folytatásban négyszer is betaláltak, s három góllal megnyerték a nyitómeccset (4–1). Másodjára a románok U20-as válogatottja következett. A korkülönbség azonban láthatóan nem zavarta meg a magyar csapatot, 5–1-es győzelmükhöz kétség sem férhetett, így kiharcolták, hogy az utolsó fordulóban, a tornagyőzelemért játszhatnak a szlovákokkal. A „döntőt” is jól kezdte a csapat, 2–0-ra is vezetett az A csoportos rivális ellen. Huszonhat percnyi játék után viszont feljavult az esélyesebb rivális, s az összecsapás hátralévő részében dominálva 4–2-re győzött. A mieink így is ígéretesen nyitották az áprilisi U18-as divízió I/B csoportos világbajnokságra való felkészülést. Legközelebb novemberben készül újra együtt a keret. A válogatott vezetőedzője, Svasznek Bence értékelte a mostani tornát a szövetség honlapjának: „Fel tudtuk venni a kesztyűt ezzel a nagyon erős szlovák csapattal. Amit egész héten kértünk a játékosoktól, azt a jégen viszont láttuk, úgyhogy büszke vagyok a srácokra. Egyébként az egész torna nagyon hasznos volt, tisztább képet kaptunk a fiúkról, és ők is jobban megismerték az elképzeléseinket. Játszottunk három jó meccset, ezalatt sokat léptünk előre.” Az U18-as magyar válogatott kerete az Olimpiai Reménységek Versenyén: Kapusok: Halász Béni (Linz, osztrák), Horváth Dominik (IOGJA) Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (UTE), Horváth András (UTE), Mayer Martin (MAC), Ortenszky Tamás (Biel, svájci) Csatárok: Ambrus Gergő (IOGJA), Béres Boldizsár (UTE), Galajda Zsombor (DVTK), Keresztes Levente (MAC), Kozma Ferenc (Debrecen), Lövei Dávid (DVTK), Mesterházy Bálint (Okanagan, osztrák), Molnár Bálint (MAC), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szalmás Bence (MAC), Szűcs Ádám (Augsburg, német)

U18-AS OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, TÜSKECSARNOK (BUDAPEST) Augusztus 23., csütörtök Magyarország U18–Lengyelország U18 4–1 (1–1, 1–0, 2–0) Gólszerzők: Kozma (19.), Schlekmann (39.), Keresztes (58.), Lövei (59.), illetve Dobosz (5.) Augusztus 24., péntek Magyarország U18–Románia U20 5–1 (1–0, 3–0, 1–1) Gólszerzők: Kozma (7.), Galajda (24.), Ambrus (33.), Keresztes (37.), Rétfalvi (49.), illetve Részegh (59.) Augusztus 25., szombat Szlovákia U18–Magyarország U18 4–2 (0–1, 2–1, 2–0) Gólszerzők: Gajdos 2 (26.,  59.), Turansky (35.), Kupka (49.), illetve Farkas (14.), Lövei (22.) A torna végeredménye: 1. Szlovákia, 2. Magyarország, 3. Lengyelország, 4. Románia

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.