UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-26 17:21

Stabil nyitány

Magabiztos győzelmet aratott első csoportmérkőzésén a magyar fiú U19-es vízilabda-válogatott Minszkben, a korosztályos Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán legénysége végig kézben tartva a találkozót a kétgólos félidei vezetés után 14‒8-ra diadalmaskodott Grúzia ellen.

M. Sz.utanpotlassport.hu Grúzia ellen ugrottak medencébe elsőként a minszki U19-es vízilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar fiúk. Tóth Kálmán legénysége a grúzok mellett az olaszokkal és a franciákkal került egy csoportba. A szövetségi edző nem akart jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően, mivel ennek a korosztálynak ez az első nagyobb megméretése. Annyit viszont megígért: a fiatal pólósok mindent meg fognak tenni a szép eredmény elérése érdekében.

A minszki U19-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott Forrás: MVLSZ
A minszki U19-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott Forrás: MVLSZ
A vasárnapi találkozó grúz góllal kezdődött, ám Kürti Dominik, Magyar Márton és Ágh György találatai révén kétgólos előnnyel zárták a magyarok az első negyedet (3‒1). A második felvonás eseménydúsabbra, és gólokban gazdagabbra sikerült: a magyar védelem kevésbé zárt jól, ennek eredményeképp négy gólt vágott az ellenfél. Szerencse, hogy a támadóalakzat a helyén volt, így ugyanennyivel tudtak válaszolni Magyarék ‒ az említett játékos a félidőben már három gólnál járt (7‒5). A harmadik játékrészt megint a grúzok kezdték góllal, erre azonban most határozottabb válasz érkezett. Turnai András, Magyar, Gál Dávid és Baksa Benedek volt eredményes, így megnyugtató fórral kezdődhetett a végjáték (11‒6). Avagy a záró menetre (amelyben már Mizsei Márton állt a kapunkban Bányai Márk helyett) sok kérdés nem maradt, maximum az, hogy hány mezőnyjátékosunk szerez gólt a meccsen. Nos, miután a csapatkapitány Sugár Péter is eredményes volt, összesen nyolc pólósunk jegyzett gólt, s végül 14‒8-ra győzött a piros-fehér-zöld alakulat. Folytatás hétfőn 16.20-kor Olaszország ellen.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK Csoportkör, 1. forduló Magyarország-Grúzia 14‒8 (3‒1, 4‒4, 4‒1, 3‒2) Gólszerzők: Magyar 4, Turnai 2, Ágh 2, Sugár 2, Kürti, Baksa, Gál, Mijic, ill. Tsulakiani 3, Adeishvili 2, Kutchuashvili, Cheishvili, Shushiashvili.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.