UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-08-28 19:18

Lerakták az alapokat

„Egyértelműen okosabbak lettünk, nagyon hasznos hetet és tornát tudhatunk magunk mögött” – mondta a Tüskecsarnokban rendezett Olimpiai Reménységek Versenye után Svasznek Bence, az U18-as jégkorong-válogatott szövetségi edzője. A szakvezető szerint jó irányba indultak el az első közös fellépésükön, a tornán elért második hellyel elégedett, különösen annak tudatában, hogy az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokságra építik a csapatot.

B. V. – utanpotlassport.huA lengyelek és a románok előtt, a szlovákok mögött a második helyen zárt az U18-as jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén. A magyar csapat a háromnapos viadallal kezdte meg a 2018/19-es évadot, amelynek a végén az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokságon szerepel.

Svasznek Bence elégedett volt az ORV-n látottakkal Forrás: MJSZ
Svasznek Bence elégedett volt az ORV-n látottakkal Forrás: MJSZ
A gárda szövetségi edzője, Svasznek Bence elégedett volt a tornán látottakkal, és az azt megelőző néhány napos edzőtáborral. „Összességében elégedett vagyok, ez egy jó első közös lépés volt. Fontos volt, hogy a játékosok megértsék az elképzeléseinket a hokiról, és mi is megismerjük őket, miként képesek alkalmazkodni az új rendszerhez. Egyértelműen okosabbak lettünk, nagyon hasznos hetet és tornát tudhatunk magunk mögött.” Egyébként két győzelem mellett a szlovákok elleni összecsapáson is kitett magáért a társaság. Kettő-nullára is vezetett a magyar együttes az A csoportos jégkorongnemzet ellen, és a végén is kis különbséggel maradt alul. Nem csoda, hogy Svasznek is elégedett volt tanítványaival. „Technikailag és taktikailag is előttünk járnak, mégis magas színvonalú, kiváló mérkőzést játszottunk ellenük, csak a kapuslehozatal után alakult ki a kétgólos differencia. Amúgy meg fontos a minőségi ellenfél, de elsősorban a saját játékunkra koncentráltunk, és a magyar játékosokra voltunk kíváncsiak, akikről sokat tudtunk meg a három nap alatt.” A szakvezető egyébként dicsérte játékosai mentalitását. Azt mondta, nyitottak voltak, és megfogadták az általuk kérteket, a tőlük telhető legjobbat nyújtották. Így összességében pozitívan tekint vissza a szakmai stáb az elmúlt hétre. Persze a játékosként az A csoportot is megjárt bekk is tudja, még az úton elején járnak, és sok területen kell még fejlődni áprilisig. „Okos játékosokat szeretnénk, olyanokat, akik olvassák a játékot. A pálya minden területén nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre, ebben még javulnunk kell. Mint ahogyan az egyéni képesség, korcsolyázás, passzolás terén is. Nem is kérdés, van még feladat bőven. De biztos vagyok benne, hogy fogunk is jócskán fejlődni, hiszen még csak augusztus van…” Az U18-as együttes legközelebb novemberben találkozik, akkor újabb megméretés következik, Négy Nemzet-tornán vesznek részt Keresztesék. A székesfehérvári korosztályos világbajnokság pedig április 14. és 20. között lesz. Az U18-as magyar válogatott kerete az Olimpiai Reménységek Versenyén: Kapusok: Halász Béni (Linz, osztrák), Horváth Dominik (IOGJA) Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (UTE), Horváth András (UTE), Mayer Martin (MAC), Ortenszky Tamás (Biel, svájci) Csatárok: Ambrus Gergő (IOGJA), Béres Boldizsár (UTE), Galajda Zsombor (DVTK), Keresztes Levente (MAC), Kozma Ferenc (Debrecen), Lövei Dávid (DVTK), Mesterházy Bálint (Okanagan, osztrák), Molnár Bálint (MAC), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szalmás Bence (MAC), Szűcs Ádám (Augsburg, német)

U18-AS OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, TÜSKECSARNOK (BUDAPEST) Magyarország U18–Lengyelország U18 4–1 (1–1, 1–0, 2–0) Magyarország U18–Románia U20 5–1 (1–0, 3–0, 1–1) Szlovákia U18–Magyarország U18 4–2 (0–1, 2–1, 2–0) A torna végeredménye: 1. Szlovákia, 2. Magyarország, 3. Lengyelország, 4. Románia

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.