UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-28 14:16

Már a legjobb nyolc között

Szoros első félidő után magabiztosan győzött (7‒4) a magyar junior vízilabda-válogatott a minszki Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A piros-fehér-zöld alakulat veretlenül nyerte meg a C jelű kvartettet, így egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, ennek köszönhetően szerdán pihenőnap vár Tóth Kálmán legénységére.

M. Sz.utanpotlassport.hu A csoportelsőségért ugrott vízbe a magyar U19-es vízilabda-válogatott a minszki Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Tóth Kálmán legénysége a grúzok elleni sima, és az olaszok elleni bravúros, egygólos diadal után a franciákkal mérkőzött meg kedden.

Csoportelsőként a legjobb nyolc közé jutott a magyar junior-válogatott Forrás: MVLSZ
Csoportelsőként a legjobb nyolc közé jutott a magyar junior-válogatott Forrás: MVLSZ
Nagy meglepetésre a franciák kezdték jobban a találkozót, két perc elteltével meg is szerezték a vezetést Thomas Vernoux révén. A mieink megmozdulásai ebben a periódusban leginkább a kiállításokról maradnak emlékezetesek; Magyar Márton és Turnai András Levente húsz másodpercének eredményeképp az ellenfél többször is közel járt ahhoz, hogy megduplázza előnyét, Bányai Márk azonban remekül helytállt a kapuban. Teltek a másodpercek, egyetlen lövésnyi idő maradt a játékrészből, amikor megérkezett a régóta várt egyenlítő találat: Lukács Ábel Benedek pofozta be a labdát (1‒1). A második felvonás ‒ csakúgy, mint tegnap ‒ hasonlóan alakult, mint az első. Hugo Lepoint szerezte meg az előnyt a galloknak két perc játék után, majd az UVSE klasszisa Baksa Benedek egyenlített a félidő előtt (2‒2). Így úsztak a felek a nagyszünetre. A fordulás után végre megrázta magát a magyar csapat, igaz az áttöréshez bő öt percnek kellett eltelnie. Előbb Bóbis Botond volt eredményes egy gyors indítás után, nem sokkal később pedig Baksa duplázta meg a magyar előnyt (4‒2). A záró menetben Fekete Gergő hamar 5‒2-re alakította az állást, így mindenki bízott benne, hogy sok kérdés már nem marad. Ehhez képest a franciák egyáltalán nem törtek meg, gyorsan lőttek két akciógólt ‒ sőt aztán kétszer az egyenlítésért támadtak! Egy gyorsan megjátszott emberelőny végén Ágh György volt eredményes, majd egy időkérésest követően Mijic Dávid lövése talált utat a hálóba, ezzel most már valóban megtörve az ellenfelet. Még Kósa Balázs kihagyott ötméterese is belefért, 7‒4-re győzött, s így három győzelemmel csoportelső lett Tóth Kálmán legénysége, amely így szerdán nem ugrik medencébe, hanem majd ‒ magyar idő szerint ‒ csütörtökön 16.30-tól mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért Montenegróval vagy Görögországgal.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK Csoportkör, 3. forduló Magyarország-Franciaország 7‒4 (1‒1, 1‒1, 2‒0, 3‒2) Gólszerzők: Baksa 2, Lukács, Bóbis, Fekete, Ágh, Mijic, ill. Vernoux, Lepoint, Bouet, Michel. A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Olaszország 6, 3. Franciaország 3, 4. Grúzia 0.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.