UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-29 12:45

Közel a bravúrhoz

Két góllal is vezetett, de végül 8–7-re kikapott a magyar válogatott az Egyesült Államok együttesétől a belgrádi leány U18-as vízilabda-világbajnokságon. A csoportelsőség így az esélyesebb amerikaiaké lett, Faragó Tamás csapata pedig csütörtökön a nyolc közé jutásért mérkőzés az új-zélandiakkal, vagy a dél-afrikaiakkal.

B. V. – utanpotlassport.huA csoportelsőségért ugrott medencébe a leány U18-as vízilabda-válogatott a belgrádi ifjúsági világbajnokság harmadik napján. Faragó Tamás együttese a kazahokat és az argentinokat is magabiztosan múlta felül, de utolsó csoportmeccse így is borzasztó nehéznek ígérkezett, miután a női szakágban kiemelkedő amerikai válogatott következett.

Rybanska Natasa háromszor is betalált az amerikaiak ellen Forrás: Waterpolo Serbia
Rybanska Natasa háromszor is betalált az amerikaiak ellen Forrás: Waterpolo Serbia
A magyar válogatott azonban egyáltalán nem kezdte megilletődötten a mérkőzést. Sőt egyenesen lenullázta az esélyesebb riválist. A remekül működő védelem mellett pedig az egész tornán vezérszerepet betöltő Rybanska Natasa gólt szerzett, így megvolt az egygólos előny az első nyolc perc után (1–0). És a folytatásban sem játszottak Utassy Jankáék. A BVSC-Zugló játékosa az amerikai vezetés után újra megszerezte a vezetést, majd Rybanska második találatával már kettő is volt közte. A reménykeltő start után viszont már a rivális percei következtek, s a kicsit gyengébben sikerült első félidei hajrát követően kiegyenlített az Egyesült Államok válogatottja. A legkevésbé acélos negyed magyar szempontból kétségkívül a harmadik volt. Az amerikaiak a mieink fölé nőttek, s az utolsó etap előtt elhúztak két góllal, ami ezen az összecsapáson nehezen ledolgozható hátránynak látszott (5–7). Faragó Tamás tanítványai ezt másképpen gondolták, s óriási erőket mozgósítva kiegyenlítettek. Az utolsó szó azonban megint az amerikaiaké volt (7–8). Így a csoportot és a csütörtöki szünnapot is megnyerték maguknak. A magyar lányok pedig 19.20-tól az új-zélandi vagy a dél-afrikai csapattal mérkőznek a nyolc közé jutásért a szerbiai világbajnokságon.

LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Csoportkör, 3. forduló Magyarország–Egyesült Államok 7–8 (1–0, 3–4, 1–3, 2–1) A magyar gólszerzők: Rybanska 3, Utassy 2, Pap, Petőváry 1-1 A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 4, 3. Kazahsztán 2, 4. Argentína 0

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.