UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-30 18:27

Elúszott érem

Veretlen csoportkör után kétgólos zakó... A minszki Európa-bajnokságon szereplő magyar junior vízilabda-válogatott 11‒9-re kikapott Montenegrótól az elődöntőbe kerülésért, így Tóth Kálmán legénysége az 5-8. helyért játszik a folytatásban. Ami azonban sokaknak meglepetés: a franciák ellen két találatig jutó Baksa Benedek kimaradt a keretből, pedig ugyanennyi gólra lett volna szüksége a gárdának a hosszabbítás eléréséhez.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nagy feladat várt a minszki Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es vízilabda-válogatottra csütörtökön, tudniillik Tóth Kálmán legénysége Montenegró ellen ugrott medencébe a legjobb négybe kerülésért, csakúgy, mint a Horváth János vezette együttes a nemrégiben véget ért szombathelyi ifjúsági világbajnokságon. Akkor tudjuk mi lett a vége… Nyilvánvalóan hasonlóra készültek a junior fiúk is. A csapat szerdán pihenőnapot tartott, így a játékosok megfelelően rá tudtak pihenni az ütközetre, ám meglepetésre a franciák ellen remeklő Baksa Benedek kimaradt a keretből.

Veretlen csoportkör után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a magyar U19-es válogatott a minszki Európa-bajnokságon Fotó: Bíró Dávid
Veretlen csoportkör után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a magyar U19-es válogatott a minszki Európa-bajnokságon Fotó: Bíró Dávid
A mieink kezdték jobban a találkozót, Ágh György korai gólja után Magyar Márton volt eredményes, ami után felébredt a montenegrói alakulat, és hamar egyenlíteni tudott (2‒2). Három perc volt hátra, amikor Fekete Gergő szemfüles labdaszerzés után közelről a kapu bal alsó sarkába bombázott. Csakhogy erre is volt válasza az ellenfélnek, mint ahogy egy perccel később Bóbis Botond találatára (4‒4). Így ért véget az első negyed. A folytatásban aztán fordult a meccs képe: a gólokban gazdag első felvonást három percnyi gólcsend váltotta, amit Bóbis tört meg, de korán felelt rá Radovic. Ezután mindkét háló megzörrent még egyszer, így 6‒6-os állással úsztak a felek a nagyszünetre. A fordulás ugyanazt a képet festette, mint a korábbi játékrész: a negyed derekán született az első találat, ezúttal azonban montenegrói részről. Mijuskovic után Matkovic duplázta meg a fórt, a különbséget pedig nem is sikerült csökkenteni a hajrára (8‒6). A záró menet elején a negyedik találatát szerző Bóbis faragott a hátrányon, ám Matkovic rögtön visszaállította a kétgólos montenegrói vezetést. Sőt, Cetkovic és Mijuskovic révén meg is duplázta előnyét Montenegró együttese. Nem adta fel azonban a harcot a magyar válogatott sem, Mijic Dávid és a feltartóztathatatlan Bóbis próbálta életben tartani a reményeket, de nem sikerült egalizálni. Montenegró 11‒9-es győzelmével kvalifikálta magát az elődöntőbe, Tóth Kálmán együttese pedig az 5-8. pozícióért játszik a folytatásban, első körben Szerbia ellen, szombat délután egy órakor.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK Negyeddöntő Montenegró‒Magyarország 11‒9 (4‒4, 2‒2, 2‒0, 3‒3) Gólszerzők:  Mijuskovic 3, Matkovic 3, Cetkovic 2, Franeta 2, Radovic, ill. Bóbis 5, Magyar, Ágh, Fekete, Mijic.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.