UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-30 08:36

Igen az aranyra, nem az ezüstre

A juniorválogatottal arany-, az ifikkel ezüstéremmel zárta a korosztály világbajnokságát Kácsor Gréta. A Váci NKSE 18 éves balátlövője, bár a nyár elején aláírta volna az elért eredményt, sajnálja az elvesztett vb-döntőt. Mindeközben viszont már a következő évadra tekint, amelyet a hét végén kezd meg a váciak NB I-es együttesével.

B. V. – utanpotlassport.huKeveseknek, sőt inkább csak a legjobbaknak adatik meg, hogy világbajnoki döntőben pályára lépjenek. De az, hogy valakinek egy évben, mi több, egy nyár alatt kétszer is összejöjjön bravúr az alighanem példa nélküli. Kácsor Grétának, a Váci NKSE 18 éves balátlövőjének ez sikerült. Miután július elején részese volt a juniorválogatott felejthetetlen debreceni vb-elsőségének, a lengyelországi U18-as világbajnokságra is beugrott, a negyeddöntőtől kezdve valamennyi mérkőzésen pályán volt. Nem is kérdés, felejthetetlen hónapokon van túl, bizonyította, hogy nem véletlenül játszotta végig az elmúlt évadod az NB I-ben.

Kácsor Gréta néhány héten belül két vb-döntőben is pályára lépett Forrás: IHF
Kácsor Gréta néhány héten belül két vb-döntőben is pályára lépett Forrás: IHF
„Jól sikerült beilleszkedésem a juniorcsapatba. Roppant erősnek éreztem az együttest, remek mentalitású társaság volt, szerencsére meg is nyertük a tornát. Utána következett az ifjúsági világbajnokság. Gyors döntés volt, hogy végül mégis a csapattal leszek. Egyik nap utaztam, aztán másnap már játszottam is. Ott is nagyon jó volt a hangulat, azt éreztem, hogy együtt bármire képesek vagyunk. Viszont sajnos a vége nem sikerült.” Persze ilyen kevéssel az elvesztett finálé után érthető Kácsor csalódottsága, de a nyár elején valószínűleg mindenki igent mondott volna az arany- és ezüstéremre. „Aláírtam volna, természetesen, még szép! De azért még mindig nagyon rossz érzéseim vannak, annak ellenére, hogy remekül játszottunk és kiváló eredményt értünk. Nem esett jól, nagyon közel voltunk a második aranyhoz is.” A csodálatos ifiévek után – tavaly EYOF-arany, Eb-bronz – a juniorkorosztályba lépnek Bohus Bea tanítványai. A célok azonban nem változnak. Pláne, hogy jövőre Győrben rendezik az U19-es Európa-bajnokságot. A kérdés az, hogy milyen juniorválogatott lehet ebből a társaságból? „Remélem a legjobb. Nagyon bízom benne, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságot megnyerjük. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok szurkolónk lesz, ami óriási löketet tud adni a nehéz pillanatokban.” A tavaly az év ifjúsági kézilabdázójának választott játékos azonban az újabb válogatott feladatok előtt a Vácra koncentrál. Bízik benne, hogy meg tudják ismételni az elmúlt évadban végrehajtott bravúrokat. „A közösség most is nagyon jó, mint tavaly, ezért remélem, hogy most is a legjobb hatba be tudunk kerülni. Nem sokat változott a keret, csak két új irányító jött, akik szerintem már most beilleszkedtek. Ha így lesz, szerintem nem okozunk csalódást.”