UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-30 21:42

Könnyedén a legjobb nyolc között

Nem okozott gondot Új-Zéland a belgrádi korosztályos világbajnokságon szereplő magyar leány ifjúsági vízilabda-válogatott számára. Faragó Tamás tanítványai 15‒8-as győzelmükkel beverekedték magukat a negyeddöntőbe, ahol Spanyolország legjobbjai ellen mérkőznek.

M. Sz.utanpotlassport.hu Két győzelemmel és egy vereséggel, csoportmásodikként várta a nyolcaddöntő küzdelmeit magyar leány ifjúsági vízilabda-válogatott a belgrádi korosztályos világbajnokságon. Faragó Tamás csapata előbb az argentinokat és a kazahokat verte simán, majd kikapott a nagy esélyes Egyesült Államok ellen, így eldőlt, hogy az új-zélandiak ellen játszik a legjobb nyolcba kerülésért. Miután Oroszországnak 11, Hollandiának pedig 9 gólt lőtt Új-Zéland a csoportmérkőzések során, bár mindkétszer kikapott, mindenféleképpen óvatosan kellett bánni az esélylatolgatással ‒ a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős fel is hívta erre a mieink figyelmét.

Az új-zélandiak ellen aratott könnyed sikerével a legjobb nyolc közé jutott a magyar válogatott a belgrádi világbajnokságon Forrás: @waterpoloserbia
Az új-zélandiak ellen aratott könnyed sikerével a legjobb nyolc közé jutott a magyar válogatott a belgrádi világbajnokságon Forrás: @waterpoloserbia
Az első negyed még izgalmasan, a magyar lányok szempontjából pedig nehézkesen telt: az ellenfél 2‒1-re is vezetni tudott, a felvonás végére azonban 2‒2-t mutatott az eredményjelző. A második játékrészben aztán magasabb fokozatba kapcsoltak Faragó Bertáék, futószalagon jöttek a gólok, Muzsnay Fanni, Ármai Zita, Rybasnka Natasa, Petőváry Luca és az említett Faragó is betalált, így négygólos előnnyel úsztak a nagyszünetre (7‒3). A fordulás után folytatódott a hengerlés, Utassy Kata is megvillant, s a negyedet 4‒1-re sikerült megnyerni (11‒4). Magyari Alda és Pápai Barbara is biztosan védett, nem volt kérdés, melyik a jobb együttes. A záró menetben fölényes vezetése birtokában kicsit kiengedett a piros-fehér-zöld alakulat, de így is magabiztosan, 15‒8-ra hozta le a partit, s jutott be a világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol pénteken délután fél ötkor a spanyolokkal mérkőzik.

LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Nyolcaddöntő Magyarország–Új-Zéland 15–8 (2–2, 5–1, 4–1, 4–4) A magyar gólszerzők: Petőváry 4, Utassy 4, Rybanksa 3, Muzsnay, Ármai, Faragó B., Pap M., ill. Doyle 3, McDowall 2, Morgan 2, Carrington.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.