UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-09-01 16:06

Megtörve

Montenegró után Szerbia ellen sem sikerült a bravúr a magyar U19-es vízilabda-válogatottnak, amely 14‒10-es vereséget szenvedett a minszki korosztályos Európa-bajnokság helyosztóján. Így eldőlt, hogy a kontinensviadal utolsó játéknapján a hetedik helyért ugranak vízbe a mieink, vasárnap délután egy órakor.

M. Sz.utanpotlassport.hu „A második negyedig elégedett voltam, ám utána sajnos Montenegró használta ki jobban a helyzeteit, mellyel el is döntötte a mérkőzést és a továbbjutást. Ami a csapatomat illeti, javulnunk kell a játék minden elemében! Ugyanakkor nagyon büszke vagyok rájuk, amiért ennyire odatették magukat a mérkőzésen, a szívüket-lelküket beleadták, de ma egy nagyon kicsivel jobb volt az ellenfél..." - értékelt Tóth Kálmán a waterpolo.hu-nak a Montenegró ellen elveszített negyeddöntő párharc után. A minszki Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es vízilabda-válogatott így az 5-8. helyért mérkőzött meg szombaton Szerbia legjobb fiatal pólósai ellen.

A szerbek elleni vereség után a hetedik helyért játszik a magyar junior-válogatott Forrás: MVLSZ
A szerbek elleni vereség után a hetedik helyért játszik a magyar junior-válogatott Forrás: MVLSZ
Rögtön egy magyar kiállítással és egy szerb góllal kezdődött a találkozó, majd a montenegróiak ellen pihenő Baksa Benedek egyenlített. Nem kellett sokat várni az újabb találatokra: ezúttal azonban csak az ellenfél volt eredményes ‒ kétszer is ‒ Petar Tomic és Andrej Barac révén, s így ért véget az első negyed (1‒3). A folytatásban Bányai Márk védett ki bravúrral két hatalmas lövést, majd Turnai András úszott be a szerb kapu elé, és csökkentette a hátrányt (2‒3). Ezután felváltva estek a gólok: David Kikaleisvili, Petar Szmiljevics és Dejan Vujovics találataira Magyar Márton felelt háromszor is (5‒6). Három és fél perc volt hátra a játékrészből, amikor az ellenfél ismét meg tudta szerezni a lépéselőnyt. Az öröm nem tartott sokáig, ugyanis Baksa operált egy emberelőnyös góllal (6‒7). Némi aggodalomra adott okot, hogy ahelyett, hogy az egyenlítésért támadtak volna a mieink, buta találatot kaptak egy másodperccel a szerbek támadóidejének lejárása előtt, így kétgólos különbséggel úsztak a felek a félidőre (6‒8). A fordulás után harmadszorra is az ellenfél halászta el a ráúszást, és növelte előnyét a mérkőzésen először háromra, majd a félidő derekán négyre. Megtört a magyar lendület, egyetlen kérdés maradt: van-e visszaút? A válasz hamar megérkezett, Magyar húzhatta be a negyedik striguláját, majd Bóbis Botond is feliratkozott a gólszerzők közé (8‒10). Barac talált még be a harmadik felvonás vége előtt, így vágtak neki a csapatok a végjátéknak. A záró menetben Gál Dávid faragott tovább a hátrányból, sőt emberelőnyben még közelebb férkőzhettünk volna, de kimaradt a lehetőség. Az FTC játékosa aztán 2:14-gyel a vége előtt ismét betalált, így rég nem látott közelségben voltunk, hiszen csak eggyel vezetett a rivális. Sajnos azonban itt megtorpant Tóth Kálmán legénysége, amely kénytelen volt kockáztatni, aminek következtében a hátralévő időben három szerb gól döntött el mindent (14‒10).  Válogatottunk így vasárnap a 7. helyért játszik délután egy órakor.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK 5-8. helyért Szerbia‒Magyarország 14‒10 (3‒1, 5‒5, 3‒2, 3‒2) Gólszerzők: Barac 4, Kikaleisvili 2, Vicskovics 2, Andrin 2, Smiljevics, Vucsinics, Tomics, Vujovics, ill. Magyar 4, Baksa 2, Gál 2, Turnai, Bóbis.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.