UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-09-02 11:17

Egyeduralom

Három arany- és egy bronzéremmel zárta Huzsvár Erik a BVSC-Zugló sportiskola őszi évadnyitó elsőosztályú utánpótlás asztalitenisz ranglistaversenyét. A KSI 14 éves kiválósága serdülő és ifjúsági egyesben, valamint serdülő párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Népes mezőny gyűjt össze a háromnapos eseményre.

M. Sz.utanpotlassport.hu Augusztus 29. és 31. között rendezték a BVSC-Zugló sportiskola őszi évadnyitó elsőosztályú utánpótlás asztalitenisz ranglistaversenyét. Népes mezőny gyűlt össze a zuglói viadalon, amelyen a fiúk között öt korosztályban hirdetettek győztest.

Három arany- és egy bronzéremmel zárta az évadnyitó ranglistaversenyt a 14 éves Huzsvár Erik Forrás: MOATSZ
Három arany- és egy bronzéremmel zárta az évadnyitó ranglistaversenyt a 14 éves Huzsvár Erik Forrás: MOATSZ
A serdülők között egyeduralom jött létre, hiszen a 14 éves Huzsvár Erik mind egyesben, mind párosban a dobogó legfelső fokára állhatott. Egyesben előbb a zuglói Cseri Ádámot, majd a soproni Fehér Leót, a Dunakesziben játszó Káder Benedeket, az elődöntőben pedig klubtársát, Újvári Mátét verte simán. A fináléban sem talált legyőzőre: 3:0-ra diadalmaskodott a szintén válogatott, PTE PEAC-ban játszó Hőgye Dániel ellen. Párosban Straubinger Balázzsal az oldalán menetelt, és győzte le a Domokos Bence, Oroszki Péter duót, a Keszei Róbert, Fehér Hugó kettőst, a Tótin Kristóf, Hörömpő Ferenc párost, majd az elődöntőben a hazai környezetben játszó Krebs Levente és Fehér Balázs következett. Ezt az akadályt is sikerrel vették Huzsvárék, így bejutottak a döntőbe, ahol nem volt kérdés, ki győz: 3:0-ra kapott ki tőlük a Balogh Bence, Újvári Máté duó. Az ifjúságiak versenye nagyobb meglepetéseket tartogatott. A korosztály fő esélyese a zuglói András Csaba volt, s simán, szettvesztés nélkül be is jutott a döntőbe, ahol azonban útját állták. Huzsvár Erik verte végig a mezőnyt: előbb a zuglói Székely Szabolcsot, aztán a szintén BVSC-s Pálfy J. Jakabot, majd a serdülők fináléjában az asztal másik végén álló Hőgye Dánielt. Itt érkezett a legnagyobb akadály elé a 14 éves asztaliteniszező, és elmondása szerint is ez volt a háromnapos esemény legnehezebb része. „Az ifi döntő és elődöntő volt a legnehezebb számomra, hiszen a legjobb négy között Both Olivér három-egyre vezetett ellenem, és onnan sikerült fordítanom. A finálé azért volt nagy megpróbáltatás, mert András Csabát még sosem tudtam megverni ezelőtt, ráadásul a hétszettes elődöntős párharc után eléggé fáradt voltam”‒ magyarázza a Huzsvár, aki 4:1-re múlta felül az említett András Csabát, így az idősebbek között is a dobogó legfelső fokára állhatott, mondhatni bérelt helye volt már rajta. „Az ifik között szerzett aranyérem a legnagyobb siker számomra, egyáltalán nem számítottam rá, a cél a verseny előtt a dobogó volt. A teljes mezőny jelen volt, így még inkább büszkeséggel tölt el az eredmény. A verseny nem volt végig gördülékeny, mert nagyon meleg volt a teremben, áramszünet is volt, és eléggé elhúzódott, este kilenckor játszottam a döntőt. Eléggé elfáradtam!”‒ meséli az újdonsült bajnok. Párosban nem született meglepetés, az András Csaba, Both Olivér kettős végigverte a mezőnyt, második lett az Ócsai Máté, Kishegyi Ákos duó, és bronzérmet szerzett Huzsvár Erik, Straubinger Balázzsal karöltve. A Lévai Béla emlékserleget a legtöbb pontot szerző  Huzsvár Erik nyerte. A legeredményesebb BVSC-Zugló játékos  András Csaba lett. A BVSC‒Zugló-kupát a KSI SE csapata nyerte el.

BVSC-ZUGLÓ SPORTISKOLA ŐSZI ÉVADNYITÓ, I. OSZTÁLYÚ UTÁNPÓTLÁS ASZTALITENISZ RANGLISTAVERSENY Fiúk. U11: 1. Cseri Ádám (BVSC-Zugló), 2. Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 3. Varga Botond (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub) U12: 1. Köllő Ábel (Tiszaújvárosi SC), 2. Török Selya Krisztián (KSI SE), 3. Fehér Hugó (Turris SE Sopron) U13: 1. Straubinger Balázs (KSI SE), 2. Tanács Bence (Asztalitenisz SK Szeged), 3. Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) Serdülő egyes: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Hőgye Dániel (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club), 3. Faragó Barnabás (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club)/Újvári Máté (KSI SE) Serdülő páros: 1. Huzsvár Erik, Straubinger Balázs (KSI SE), 2. Balogh Bence (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club), Újvári Máté (KSI SE), 3. Faragó Barnabás, Hőgye Dániel (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club) Ifjúsági egyes: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. András Csaba (BVSC-Zugló), 3. Ócsai Máté (Ceglédi VSE) /Both Olivér (BVSC-Zugló) Ifjúsági páros: 1. András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló), 2. Kishegyi Ákos (Városi Sportegyesület Dunakeszi), Ócsai Máté (Ceglédi VSE), 3. Huzsvár Erik, Straubinger Balázs (KSI SE)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.