- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hasznos tapasztalatok a szomszédból

Kálmán Gyöngyvér tust ad Forrás: debrecenivívás.hu [1]

Kálmán Gyöngyvér tust ad  •  Forrás: debrecenivívás.hu

K. T. I. – utanpotlassport.hu [2]  A női mezőnyben egyetlen utánpótláskorú magyar párbajtőrözőként a debreceni Kálmán Gyöngyvérért szoríthattunk, aki a selejtezőcsoportjában második helyen zárt.

A belgrádi szatellit-verseny [3] egyenes kieséses szakaszában a 20 esztendős szerb Jovana Zivanovics következett, akit 15:13-ra tudott legyőzni a Békessy Béla Vívóklub neveltje. A legjobb tizenhat között egy újabb honfitárssal, Szabó Rékával került szembe Gyöngyvér, aki 15:6-ra nyert az ifjú debrecenivel szemben.

A nőknél végül magyar házidöntőt rendeztek: a még mindig csak 23 éves tatai Kun Anna 15:10-re nyert a mieink közül legelőkelőbb világranglistás pozícióban álló Budai Dorina ellen. Kálmán Gyöngyvér a 11. helyen zárt a 41 fős mezőnyben, amiért egyetlen ranglistapont sem járt.

A férfiak között négy kadét- vagy juniorkorú magyar is indult. Közülük Csiszér Ferenc szerepelt a legjobban, aki a nyolcaddöntőig jutott és 12. lett. Az MTK 17 esztendős versenyzője nyerte a saját selejtezőcsoportját, így a legjobb 64 között előnyerő volt, míg a nyolcaddöntőért egy papíron könnyebb ellenfelet, a világranglista 351. helyén álló, 25 esztendős brit, Calum Maynardot kellett legyőznie (15:10).

A legjobb nyolc közé viszont már nem sikerült bejutni, a világranglista-56., holland Tristan Tulen túl nagy falatnak bizonyult.

A bokasérüléséből visszatérő BVSC-s, Osman-Touson Maruan (16) a legjobb 32 között szenvedett vereséget a bolgár Plamen Dikovtól, utóbbi végül elődöntőig menetelt, míg juniorunk a 17. pozíciót szerezte meg. A debreceni Kormos Levente (17) ugyanebben a körben búcsúzott, ő a már-már veterán, 35 esztendős svájcitól, Severin de Sepibustól kapott ki 15:10-re és így 31. helyen zárt.

A Honvédban nevelkedő Hosszú Dániel (18) a brit Farhad Riahitól kapott ki a főtáblán, így 40. lett a 71 előzetesen nevező közül.

Jövő hétvégén a kardozók és a tőrözők Amszterdamban kezdik meg az idényt, szintén a világkupa-állomások „kistestvérének” számító szatellit-versenyen. Míg a női párbajtőrözők számára Mongólia fővárosában, Ulánbátorban lesz verseny.

Utóbbi már nem épp a szomszédban van…

EREDMÉNYEK
Férfi párbajtőr:
1. Jörgensen (dán), 2. Privuleasa (román), 3. Bolboceanu (román) és Dikov (bolgár), 5. Serra Solt, 6. Cho Taeun Sándor, … 12. Csiszér Ferenc, 13. Serra Bendegúz, … 15. Csiszér Ferenc Tamás, … 17. Osman-Touson Maruán, … 31. Kormos Levente, … 40. Hosszú Dániel
Női párbajtőr:
1. Kun Anna (edző: Plásztán Attila), 2. Budai Dorina, 3. Jukic (horvát) és Grijak (szerb), 5. Mihály Kata, 6. Szabó Réka, … 11. Kálmán Gyöngyvér, 12. Szombath Barbara, … 19. Nattán Sarolta, … 22. Fedor Tamara