UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2018-09-04 10:33

„A legnagyobbak vitték a prímet”

„Ismét bizonyítottuk, hogy a szisztematikus munkának meg kell hogy legyen az eredménye” – értékelte Lőrincz Attila utánpótlás-fejlesztésért felelős sportági koordinátor, hogy az U23-as evezős Európa-bajnokságról három éremmel, köztük a négypárevezősök aranyával tért haza a küldöttség.

Európa-bajnok lett a férfi négypárevezős a bresti U23-as kontinensviadalon Forrás: Facebook
Európa-bajnok lett a férfi négypárevezős a bresti U23-as kontinensviadalon Forrás: Facebook
K. T. I. – utanpotlassport.hu Az augusztusi junior-világbajnokság után újabb eredményes világeseményen van túl a hazai evezés. Nyolc magyar egység utazott ki a franciaországi Brestbe, ahol az előző hétvégén a kontinens legjobb U23-as evezősei csaptak össze. A magyar hajók közül öt is bejutott az „A” döntőbe, három egység pedig a dobogóra is felért. A Hopp Márton, Gerei Tamás, Dobai Tamás, Kiss Norbert normálsúlyú négyes a második, míg a Szlovák Bence, Szabó Bence könnyűsúlyú kettes a harmadik helyen ért célba. A legfényesebb sikert a négypárevezősök érték el, Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf és Bácskai Máté Európa-bajnok lett. „Várakozáson felül teljesített a négypárevezős. Éremben reménykedtünk, az előfutam után kifejezetten bizakodóak lettünk, de az aranyra még ekkor sem gondoltunk” – idézte fel a történteket Lőrincz Attila szövetségi kapitány. Az utánpótlás-nevelésért felelős sportági koordinátor a többi érmes egységről is beszélt.
Két olimpiai számban is Eb-dobogóra evezett a magyar csapat Forrás: Facebook
Két olimpiai számban is Eb-dobogóra evezett a magyar csapat Forrás: Facebook
„A normálsúlyú négyes, ha lehet, még inkább túlteljesítette az előzetes elvárásokat. Náluk már azzal is elégedettek lettünk volna, ha döntőt eveznek, de végül másodikok lettek. Ami külön örömteli, hogy a négypárevezősökhöz hasonlóan olimpiai számról van szó. Mondhatni a nagy hajók vitték a prímet.” „A könnyűsúlyú kettes bronzérme ajándék az élettől. Pechesen indult számukra az Eb, mert előzetesen négyesben neveztük őket, de betegség miatt kidőlt az egyik versenyzőnk, orvosi engedéllyel sikerült pótnevezést leadni és az utolsó pillanatban lett egyáltalán hajó, ehhez képest bravúr a dobogó” – osztotta meg velünk a harmadik dobogós egység háttértörténetet Lőrincz Attila. A bresti Európa-bajnokságon „A” döntőt evezett még Gadányi Zoltána, aki a normálsúlyú egypárban lett hatodik, valamint a Preil Vivien, Horváth Kitti normálsúlyú kétpárevezős, amely épp csak lemaradt a dobogóról és negyedikként ért célba. A „B” döntőkben jutott szóhoz a férfi normálsúlyú egypáraknál Szegedi Tamás (12. hely), Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő normálsúlyú kettese (12. hely) és Furkó Kálmán a könnyűsúlyú egypárevezősöknél (9. hely). További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.