UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-09-04 20:10

Gyilkos iramban

Különösen az első szettben volt nagyon szoros és kiélezett a küzdelem a korosztályos amerikai nyílt teniszbajnokság második körében Nagy Adrienn és a kolumbiai Maria Camila Osorio Serrano között. A találkozót végül 6:4, 6:2 arányban a dél-amerikai top 10-es fiatal nyerte, Csurgó Virág, a magyar játékos edzője és édesanyja azonban így is maximálisan elégedett lánya játékával és teljesítményével.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Bár a nagy bravúr nem sikerült, Nagy Adrienn nem érezhet csalódást a korosztályos amerikai nyílt teniszbajnokság második körében, a kolumbiai Maria Camila Osorio Serranotól elszenvedett vereségét követően. A juniortorna negyedik kiemeltjét, a fiatalok világranglistájának 7. helyezettjét megverni bravúr lett volna a javából. Még akkor is, ha dél-amerikai lévén ő salakon érzi magát leginkább otthon, míg a magyar játékos a US Open keményborítását tartja a kedvencének. A találkozó kimenetele azonban nem a borításon múlt. A számszerű eredmény (6:4, 6:2) nem tükrözte igazából a nagy küzdelmet, amelyet a két 17 éves fiatal vívott. Csurgó Virág edző-édesanya szerint különösen az első szettben kiélezett, ki-ki meccset játszottak a lányok:

Nagy Adrienn nagy csatában búcsúzott New Yorkban Fotó:Zádor Péter
Nagy Adrienn nagy csatában búcsúzott New Yorkban Fotó:Zádor Péter
− Úgy érzem, Adri és előző körös ellenfele, az amerikai Ong között nagyobb volt a játékbeli különbség, mint most a kolumbiai lány ellen. Annak ellenére, hogy az első két játékban szinte nem is szereztünk pontot, annyira meglepett bennünket a gyors ritmussal, amit diktált. Csak dicsérni tudom Adrit azért, ahogy felvette a sebességet, majd néhány game-ben az irányítást is átvette. Kevésen múlott, hogy végül elment az első szett. Ez kicsit mintha kedvét szegte volna, amit Serrano könyörtelenül kihasznált. Adri kereste a réseket ellenfele játékán, de egyszerűen nem találta. Nagyon határozottan, nyugodtan és magabiztosan játszott a kolumbiai. Azt hiszem ez az, amiben leginkább fejlődnünk kell, a fontos pillanatban a másikra erőltetni az akaratunkat, ha arra van szükség. A magam részéről elégedett vagyok, teljesítettük, amiért jöttünk. Jobb játékostól, nagy küzdelemben veszítettünk, a világ legjobbjai között. Nagy Adrienn érthető módon egészen másképp látta a mérkőzést. Nem értette, hogy egy ilyen fontos pillanatban miért nem tudott extra pontokat előhúzni a tarsolyából, s miért hibázott olyan sokat. Édesanyja szerint a hibák egyértelműen az ellenfél által diktált tempóból fakadtak. Ami viszont tény és a statisztika is tükrözi, a szervák közel sem sikerültek olyan jól, mint az első körben. 10 kettős hibát ütött az MTK játékosa, hetet ráadásul az első szettben, amely ugye csak nagyon kevésen ment el. S míg az amerikai ellen vasárnap a második adogatások is  hatékonyak voltak, a kolumbiai lány ellen már kevésbé. − A mai mérkőzésen másképp kellett megütni az első szervákat, hiszen úgy jöttek vissza a labdák, mint a bombák – folytatta az értékelést Csurgó Virág. – Adri pontosan tudta, ki áll vele szembe és hogy kockáztatnia kell.  Fejlődni csak ilyen mérkőzésekkel lehet. Még akkor is, ha vereség a vége. Sőt, talán így még tanulságosabb is a számunkra. Adrienn másik edzője, édesapja, Nagy Tamás Budapestről izgulta végig lánya nagy kalandját. A találkozó után egyetlen mondatban vonta le a tanulságot: −Dolgozni kell tovább, lépésről lépésre haladni előre, a korosztályos top 10-be nem osztogatják ingyen a helyeket! A kalandnak azonban nincs vége, hiszen a világranglistán pillanatnyilag 45. helyen álló Adrien még jövőre is juniorkorú lesz, ismét nekifuthat a négy korosztályos Grand Slam-tornának. Párosban a guatemalai Rivero Corado oldalán még az idei US Open is csak most kezdődik.

Amerikai nyílt teniszbajnokság. Juniorok. Második kör (64-es tábla): Maria Camila Osorio Serrano (kolumbiai)−Nagy Adrienn 6:4, 6:2.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.