UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-09-04 17:37

Lassú kezdés

A magyar junior-válogatott első helyezése a dél-koreai sportlövő világbajnokságon egy 24., amelyet az Egri Viktória, Iszprávnik Péter duó a 10 méteres légpisztolyos vegyescsapatok küzdelmeiben ért el. Joó Éva sportági koordinátor szerint a mezőny nagyon erős, a mix-küzdelmek így az egyénire való felkészülést is szolgálták.

gy. sz. cs. – utanpotlassport.hu A légpisztolyos vegyescsapatok versengésével kezdték meg a világbajnoki szereplést Dél-Koreában az utánpótláskorú versenyzők. A magyar színeket az Egri Viktória, Iszprávnik Péter duó képviselte, amely a 34 párost számláló mezőnyben a 24. helyen végzett, és ezzel nem jutott be az ötös döntőbe.

Egri Viktórai lőtt kiegyensúlyozottabban a vb nyitószámában
Egri Viktórai lőtt kiegyensúlyozottabban a vb nyitószámában
A magyar kettős nagyon jól kezdett. Az első sorozatban Egri 96-ot, Iszprávnik pedig 95-öt lőtt, amellyel az élmezőnyben kerültek. A 191 körös teljesítmény révén az amerikai párossal holtversenyben az ötödik helyen álltak az első sorozatot követően. A folytatás azonban már korántsem sikerült ilyen jól, rendre 190 alatt teljesített a két fiatal sportlövő. Végeredményben a KSI-s Egri Viktória versenyzett kiegyensúlyozottabban, az UTE-s Iszprávnik Péter csak 91-et teljesített az utolsó, negyedik sorozatban. „A mezőny nagyon erős, a többiek sajnos ma jobban lőttek nálunk – mondta a verseny után honlapunknak Joó Éva sportági koordinátor, aki a junior-válogatottért felelős a világbajnokságon. – Ez a szám igazából egy bemelegítő, bevezető verseny volt az egyéni küzdelmek előtt. Viki és Péter egyaránt elmaradt a legjobbjától. Ugyanakkor kiegyensúlyozottak voltak, nem követtek el nagy hibát, azt sem mondhatom, hogy rosszul versenyeztek. Ez ma így sikerült. Remélem, a folytatásban azért jobban belejönnek majd. A döntőbe jutott öt páros közül végül a házigazdák egyes számú csapata nyerte a világbajnokságot 483.0 körrel, a kettes számú dél-koreai duó előtt, amely 473.1-et teljesített a fináléban. A dobogóra India állhatott még fel 407.3 körös eredménnyel.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok. Légpisztoly. Vegyescsapat. 10 méter. Alapszakasz: 1. Dél-Korea 1. 766-24x, 2. India 2. 765-20x, 3. Dél-Korea 2 761-21x…24. Magyarország 747-16x Egri Viktória 376-09x, Iszprávnik Péter 371-07x.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.