UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-09-05 19:19

A fáradtság fölé nőtt

„Ilyenben még nem volt részem, hogy egy év alatt két világversenyen is részt vegyek. Próbáltam mindig mindent megtenni, hogy segítsem a csapatot, de sokszor hullámzó volt a teljesítményem a fáradtság miatt” ‒ mondja a 18 éves vízilabdázó Fekete Gergő, aki a szombathelyi ifjúsági világbajnokság után a junior Európa-bajnokságon is húzóembere volt a válogatottnak. A debreceniek kiválósága a megérdemelt pihenő után újra edzésbe áll klubjában, amellyel minél előrébb szeretne végezni az OB I-ben. Vízválasztó lehet a 2018/19-es évad a fiatal pólós számára.

M. Sz.utanpotlassport.hu Mozgalmas nyáron van túl a Debreceni Vízilabda Sportegyesület kiválósága, Fekete Gergő. A 18 éves pólós a hosszú budapesti felkészülés után augusztus közepén részt vett az U18-as korosztály szombathelyi világbajnokságán, egy héttel később pedig Minszkben ugrott vízbe az Európa-bajnokságon szereplő U19-es válogatottal. ‒ Elképesztő kilenc napon voltál túl Szombathelyen, megjártátok a poklot és a mennyet is. Csoportmásodikként jutottatok a kieséses szakaszba, ahol ötméteresekkel felülmúlva az Egyesült Államokat és óriási bravúrral legyőzve Montenegrót a legjobb négy közé kerültetek. Ott a spanyolok állták az utatokat, a bronzmérkőzésen viszont felülmúltátok a szerbeket. Milyen érzések voltak benned?

Mozgalmas nyáron van túl a Debreceni VSE kiválósága Fekete Gergő Forrás: MVLSZ
Mozgalmas nyáron van túl a Debreceni VSE kiválósága Fekete Gergő Forrás: MVLSZ
‒ Kemény volt, hiszen ez már a sokadik mérkőzésünk volt. Nem volt túl sok erőnk, már csak a szív vitt minket előre. Azért is sikerült felállni az egy nappal azelőtti csalódottság után, mert tudtuk, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó ütközetünk együtt, hiszen a korosztálynak nem lesz több világversenye. Muszáj volt egymásért küzdeni, és érmesként zárni a közösen eltöltött négy évet. Egy elveszített elődöntőt nyilván nehéz kiheverni, de ez a bronzérem nagyon kellett a szívünknek. ‒ Remek teljesítményednek köszönhetően Baksa Benedekkel és Bóbis Botonddal karöltve meghívást kaptál a hónap végi Európa-bajnokságon szereplő U19-es válogatottba. Nem volt sok időd a pihenésre, hogy bírtad a megpróbáltatásokat? ‒ Ilyenben még nem volt részem, hogy egy év alatt két világversenyen is részt vegyek. Nem mondom, hogy nem voltam fáradt a vébé után, de izgatottan vártam a kontinensviadalt.Fiu_ifi_VB_medence_Fekete_Gergő-e1533210469163 ‒ Az Európa-bajnoki szereplés nem úgy sikerült, ahogy terveztétek. A veretlen csoportkör ellenére a kieséses szakaszban kikaptatok Montenegrótól és Szerbiától is, aztán az oroszok elleni győzelemmel szépítettetek, megszerezve a hetedik helyet, ami világbajnoki kvalifikációt jelent. ‒ Sajnos kikaptunk Montenegró ellen, ami a legnehezebb, ugyanakkor a legfontosabb meccsünk volt. A vereség rányomta a bélyegét a további küzdelmekre. Úgy érzem, rengeteget hibáztunk, ezért nem tudtunk nyerni. Ha egy napra rá újrajátszottuk volna a párharcot, biztos vagyok benne, hogy más eredmény születik és előrébb végzünk az Eb-n. ‒ Hogyan fog telni a soron következő időszak? ‒ Most pihenek egy kicsit, ami rám fér. Aztán újult erővel edzésbe állok. Tele vagyok motivációval, és úgy érzem, vízválasztó lesz a következő évad. Megpróbálom kihozni magamból a maximumot, és mindent megtenni azért, hogy a csapat minél előrébb végezzen az élvonalban. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.