UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-05 13:41

Irány a Vörös-tenger!

Tizennégy magyar versenyző indul a csütörtökön kezdődő izraeli junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon. A júliusi egy arany- és egy ezüstéremmel záruló máltai korosztályos kontinensviadal után újabb eredményes szereplésben bízhat a magyar csapat, főként, hogy ismét a mezőnyben van az akkor kiemelkedően teljesítő Szimcsák Míra és Rohács Réka.

B. V. – utanpotlassport.huNem olyan régen, alig több, mint egy évvel ezelőtt a magyar csapat minden idők legjobb junior Eb-szereplését produkálta, amit az idén megdöntött, ezúttal Helsinkiben. Most visszatérnek Izraelbe a magyar úszósport ígéretei, ugyanis csütörtöktől szombatig a junior nyílt vízi úszó-világbajnokságot rendeznek a Közel-Keleten.

A junior nyílt vízi válogatott már Izraelben van, csütörtökön kezdődik a világbajnokság Forrás: MÚSZ
A junior nyílt vízi válogatott már Izraelben van, csütörtökön kezdődik a világbajnokság Forrás: MÚSZ
A háromnapos viadalon harmincnyolc ország 210 versenyzője vesz részt a Vörös-tenger partján fekvő Eliatban. A júliusi máltai korosztályos Európa-bajnokság után tehát, amely botrányos szervezés mellett zajlott le – hogy mást ne említsünk, a zárónapi váltószámokat meg sem rendezték –, újabb nagy eseményre készülnek a mieink. A máltai kontinensviadalon két éremmel, Szimcsák Míra első és Rohács Réka második helyezésével tértek haza a magyarok, így ezúttal is joggal lehet reménykedni az eredményes szereplésben. A világbajnokságon tizennégy versenyzőből áll a magyar csapat, akik Gellért Gábor utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével kedden érkeztek meg az esemény helyszínére. Természetesen mindhárom korosztályban, az U15-ösök, az U17-esek és az U19-esek versenyében is harcba szállnak a magyar versenyzők, a végén pedig a váltók küzdelmeivel zárul a rendezvény. De mindenekelőtt csütörtökön az U15-ösök 5 és az U17-esek 7,5 km-es viadala következik a Vörös-tengerben.

JUNIOR NYÍLT VÍZI ÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, ELIAT (IZRAEL) Szeptember 6., csütörtök: fiú U15 5km; leány U15 5 km; fiú U17 7,5 km; leány U17 7,5 km Szeptember 7., péntek: fiú U19, 10 km, leány U19 10 km Szeptember 8., szombat: 5 km-es csapatváltó A magyar csapat: Fiúk. U15, 5km: Betlehem Dávid (Zalaegerszegi Úszó Klub), Sárkány Zalán (Kőbánya SC); U17, 7,5 km: Fábián Milán (Szegedi Úszó Egylet), Galyassy Szilárd (Budafóka SE), Tabi Zoltán (Kőbánya SC); U19, 10 km: Gálicz Péter (FTC), Huszti Dávid (Darnyi Tamás SC) Leányok. U15, 5 km: Gál Kincső (Debreceni Sportcentrum), Mihályvári-Farkas Viktória (FTC), Szimcsák Míra (Jövő SC), U17, 7,5 km: Balogh Vivien (Pécs), Borsi Anett (Kőbánya SC); U19, 10 km: Rohács Réka (Kőbánya SC), Vas Luca (Szegedi Úszó Egylet)

Egyéb korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.