UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-09-05 10:19

Milák már lábadozik

Hazaengedték a kórházból Milák Kristófot, az érdiek 18 éves klasszis úszóját, miután hat napon át fültőmirigy-gyulladással kezelték a fővárosban. Az ifjúsági olimpiára készülő versenyző azonban további vizsgálatok előtt áll, így egyelőre csak annyi biztos, hogy kihagyja a jövő heti, dohai felnőtt világkupa-viadalt.

UP-info – utanpotlassport.hu A felnőtt vb-ezüstérmes és Európa-bajnok, továbbá juniorként négyszeres vb- és nyolcszoros Eb-győztes, pillangóspecialista Milák Kristófot a múlt hét csütörtökjén szállították kórházba azt követően, hogy mindkét oldalon felduzzadt az álla, és magas láza volt. A Szigony utcai klinikán fültőmirigy-gyulladást diagnosztizáltak a 18 éves versenyzőnél, és csak kedden engedték haza a kórházból.

Milák Kristóf betegsége után már sokkal jobban van Forrás: LEN
Milák Kristóf betegsége után már sokkal jobban van Forrás: LEN
Selmeci Attila, Kristóf edzője arról tájékoztatta honlapunkat, hogy az orvosok egyelőre teljes pihenést írtak elő a fiatal sportolónak, aki már sokkal jobban érzi magát. Pénteken kell visszatérnie vérvizsgálatra a klinikára, és várhatóan akkor derül ki, hogy mikor állhat újra edzésbe. A tréner elmondta, hogy a jövő csütörtöktől szombatig zajló dohai világkupaversenyt mindenképpen kihagyja, ám ha az orvosok szerint ez lehetséges, akkor az ifjúsági olimpia előtt a tervezett hódmezővásárhelyi edzőtáborozáson már részt vehet a sportág legnagyobb hazai ígéreteinek egyike. Selmeci bízik benne, hogy tanítványa a Buenos Aires-i korosztályos játékokon mindenképpen rajtkőre állhat, ugyanakkor azt valószínűsítette, hogy a betegség nyomán csökkentett „adagot” vállal csak, s az eredetileg kiszemelt kilenc szám helyett kizárólag a pillangótávokon indul majd. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.