UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-06 14:33

Tripla a rajton

Három dobogós helyezéssel kezdte az izraeli junior nyílt vízi úszó-világbajnokságot a magyar válogatott. Az U15-ös mezőnyében Szimcsák Mira ezüstérmet szerzett, míg a fiúk közül ketten, Betlehem Dávid és Tabi Zoltán is harmadikként csapott célba.

B. V. – utanpotlassport.huMindjárt az első napon két korosztály is bemutatkozott az izraeli Eilatban zajló junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon. Az U15-ösök és U17-esek mezőnyében is két-két fiú és lány képviselte a magyar válogatottat. Méghozzá nem is akárhogyan!

Szimcsák Mira (jobbra) ezüstérmet szerzett az U15-ösök mezőnyében az izraeli vb-n Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Szimcsák Mira (jobbra) ezüstérmet szerzett az U15-ösök mezőnyében az izraeli vb-n Forrás: Magyar Úszó Szövetség
A fiatalabbak ötkilométeres számával kezdődött a vb programja, amely után azonnal négy remek magyar produkcióról számolhatunk be. A lányok versenyében a júliusban, Máltán Európa-bajnoki címet szerzett Szimcsák Mira ezúttal is a mezőny elején tempózott, olyannyira, hogy bő egy óra kőkemény küzdelem után a második helyen csapat célba. A Jövő SC versenyzőjénél csak az olasz Iris Menchini volt gyorsabb. Szintén parádésan úszott a debreceniek fiatalja, Gál Kincső, aki a dobogóról nem sokkal lemaradva a remek ötödik pozíciót megszerezve zárta a napot. Szintén éremnek örülhetett a magyar csapat az U15-ös fiúk hasonló viadalán, amelyen a zalaegerszegi Betlehem Dávid alkotott kiemelkedőt. Óriási versenyben a harmadik helyen zárt, és mindössze 2,7, másodperccel csúszott le az aranyéremről. Ugyanebben a számban a Kőbánya SC fiatalja, Sárkány Zalán szintén jól teljesített, ennek eredményeképpen a kilencedik hely lett az övé. És a nap végén az U17-esek 7,5 km-es versenyében induló Tabi Zoltán úszása koronázta meg a napot. A szintén a kőbányai klubot erősítő versenyző sem sokkal maradt el az első helytől, végül harmadikként teljesítette a távot, megszerezve ezzel a magyar csapat harmadik dobogós helyezését, míg a szegedi Fábián Milán (Szegedi Úszó Egylet) ugyanezen a távon az ötödik lett. Egyedül az U17-es lányoknak nem sikerült érmet szerezniük a nyitónapon, Balogh Vivien (Pécs) a hetedik, Borsi Anett (Kőbánya SC) pedig a 23. helyen végzett. A kezdés ezzel együtt is bravúrosnak mondható, pénteken az U19-es fiúk 10 kilométeres viadalával zárulnak az egyéni számok az izraeli világbajnokságon.

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL) Fiúk. U15 – 5 km: 1. Alekszandr Sztyepanov (Oroszország), …3. Betlehem Dávid, …9. Sárkány Zalán U17 – 7,5 km: 1. Jean-Baptiste Clusman (Franciaország), … 3. Tabi Zoltán, …5. Fábián Milán Leányok. U15 – 5 km: 1. Iris Menchini (Olaszország), 2. Szimcsák Míra, …5. Gál Kincső U17 – 7,5 km: 1. Chase Travis (Egyesült Államok), …7. Balogh Vivien, …23. Borsi Anett

 Egyéb korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.