UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-07 13:11

A harmadik bronz

Megszületett a magyar küldöttség negyedik dobogós helyezése az eilati junior nyílt vízi úszó-világbajnokság második napján. A Kőbánya SC 18 éves versenyzője, Rohács Réka 10 km-en lett bronzérmes, miközben a fiúk között Gálicz Péter volt a legeredményesebb, ő a 11. helyen végzett.

B. V. – utanpotlassport.huAz előzetes várakozásokat felülmúló parádés rajtot hozott az izraeli junior nyílt vízi úszó-világbajnokság első, csütörtöki napja. A magyar csapat Szimcsák Mira révén egy ezüstéremmel nyitott: a Jövő SC versenyzője az Európa-bajnoki aranyérem után második lett az U15-ösök 5 km-es viadalán.

Rohács Réka bronzérmes lett 10 km-en az izraeli junior vb-n
Rohács Réka bronzérmes lett 10 km-en az izraeli junior vb-n
A „bronzokat” a fiúk szállították: szintén a legfiatalabbak mezőnyében (U15) remekelt a zalaegerszegiek fiatalja, Betlehem Dávid, míg az U17-esek 7,5 km-es viadalán Tabi Zoltán (Kőbánya SC) tempózott egészen a harmadik helyig. A második, egyben az utolsó egyéni napon az U19-esek voltak műsörön. A 10 kilométeres futamokon újabb kőbányai versenyzőt, Rohács Rékát lehet kiemelni. A 18 esztendős, vagyis még jövőre is juniorkorú úszó mindössze 4.4 másodperccel maradt el az első helytől, óriási csatában lett végül harmadik. A szegedi Vas Luca (18) a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint nem ért célba. A fiúk mezőnyében dobogós helyezés ugyan nem született, de szépen helyt álltak a magyar versenyzők. A ferencvárosi Gálicz Péter (18) a 11., a Darnyi Tamás SC úszója, Huszti Dávid (17) a 19. helyet szerezte meg. Szombaton, a viadal utolsó napján a váltók versenyével zárul az eilati junior-világbajnokság.

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL) Fiúk. U19 – 10 km: 1. Michael Brinegar (Egyesült Államok), …11. Gálicz Péter, …18. Huszti Dávid Leányok. U19 –10 km: 1. Paula Ruiz Bravo (Spanyolország), …3. Rohács Réka, …Vas Luca nem ért célba

 Egyéb korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.