- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hatodszor is becsengettek

B. V. – utanpotlassport.hu [1] Öt sikeres esztendő után a mostani évadban is tovább robog a „Kézilabda az iskolában” program. A 2018/19-es tanévnyitót péntek délután a Magyar Sport Házában tartották.

A Kézilabda az iskolában program évről évre több gyereket mozgat meg Forrás: Magyar Diáksport Szövetség [2]

A Kézilabda az iskolában program évről évre több gyereket mozgat meg  •  Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Az eseményen a program vezetője, Juhász István elmondta, a hazai szövetség továbbra is maximálisan kiáll a kezdeményezés mellett, egyfajta sikeres brandként tekint rá.

Utána Papp György szakfelügyelő tartotta meg az előző évad beszámolóját, amelyben elhangzott, hogy 148 iskola több, mint 6000 tanulóját sikerült megmozgatniuk. És a programhoz szorosan kötődő, szezon végi Sulikézi Fesztivál is minden eddiginél nagyobb szabású volt, hiszen több, mint 160 csapat vett részt rajta.

De esett szó az új irányzatokról is. Mint például a Kezdődobás elnevezésű, alsó tagozatosok számára hasznos grassroots projekt vagy Quality Mark nevű pilot program, amely az iskolák és a sportegyesületek együttműködését segíti elő.

És amellett, hogy rengeteg gyereket, pedagógust vontak be az utóbbi években, látszik, hogy a minőséggel sincs probléma. Ezt bizonyítja, hogy már világbajnokkal is büszkélkedik a Kézilabda az iskolában program, miután a júliusi, debreceni vb-n aranyérmes juniorválogatott kapusa, Suba Sára is azon keresztül ismerte meg a sportág alapjait.

Elkezdődött tehát, az újabb immár hatodik tanév. S ki tudja, lehet, hogy újabb világbajnokok nőnek ki a most startoló évjáratból is…

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.