- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Aranyos váltó

B. V. – utanpotlassport.hu [1] „Sosem volt még négy érmünk világbajnokságon” – mondta az elégedett szövetségi kapitány, Gellért Gábor a nyílt vízi junior-vb második napja után. A három dobogós helyet hozó (egy ezüst, két bronz) nyitó nap után pénteken Rohács Réka is a harmadik helyen csapott célba az U19-esek 10 km-es számában.

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján Forrás: MÚSZ [2]

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján  •  Forrás: MÚSZ

Az arany azonban egyelőre hiányzott. Viszont még hátra voltak a 4×1250 m-es váltóversenyek, amelyeken Gellért sokat várt a fiataloktól.

Mint utólag kiderült, nem véletlenül. Az U16-osok mezőnyében a magyar csapat utcahosszal utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállításban több, mint 40 másodperccel az ezüstérmes Egyesült Államok váltója előtt teljesítette a távot.

És a végén hiába próbálkoztak óvással az amerikaiak, ezt az aranyat már senki nem vehette el a mieinktől.

Kitettek magukért a nagyok is. Az U19-esek stafétája helyt állt a tizenkilenc csapatot felvonultató mezőnyben: Vas Luca, Fábián Milán, Gálicz Péter, Rohács Réka felállásban a hatodik helyen zárta a viadalt.

Ezzel véget ért a világbajnokság is, amelyet a magyar válogatott parádés szerepléssel, egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel előkelő helyen, az olaszokkal holtversenyben az éremtáblázat negyedik helyén zárt. A pontversenyben pedig az USA mögött a második helyen végzett.

ÉREMTÁBLÁZAT:

1. Egyesült Államok 2 2
2. Franciaország 2 1
3. Oroszország 1 2 1
4. MAGYARORSZÁG 1 1 3
Olaszország 1 1 3
5. Spanyolország 1
6. Peru 1

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL)
U16. 4×1250 m:
1. MAGYARORSZÁG (MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA, SZIMCSÁK MIRA, TABI ZOLTÁN, GALYASSY SZILÁRD), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország
U19. 4×1250 m: 1. Franciaország (Catteau, Clusman, Pou, Roldan Munoz), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …6. MAGYARORSZÁG (VAS LUCA, FÁBIÁN MILÁN, GÁLICZ PÉTER, ROHÁCS RÉKA)

További korosztályos hírek NYÍLT VÍZI ÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.