UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-09-08 14:22

Az első érmesek

A junior leány sportpisztolycsapat révén megszületett a magyar küldöttség első érme a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, hiszen az Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel hármas bronzérmes lett. Egyéniben Egri Viktória a hatodikként jutott a döntőbe, ahol a nyolcadik helyen végzett. Komáromi Krisztina Panna a 15., Fábián Sára Ráhel pedig a 19. helyen zárta a versenyszámot.

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton a pisztolyos leányoké volt a főszerep a dél-koreai Csangvonban zajló junior-világbajnokságon, ugyanis a hétvége első napján rendezték a 25 méteres pisztoly szám döntőjét, s ‒ a korábbi napokkal ellentétben ‒ bizakodhattunk az első magyar döntős szereplést illetően. A péntek üde színfoltja volt Egri Viktória teljesítménye, aki a versenyszám első felvonásában a 30 pontos viadalban  94, 95, 97-es sorozatával a 11. helyen zárt. Komáromi Krisztina Panna 284 lőtt körrel a 17., Fábián Sára Ráhel pedig 282-vel a 30. lett, így reménykedve várták a mieink a szombati folytatást.

A changvoni junior-világbajnokságon bronzérmes magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón Fotó: Kalapos Mihály
A changvoni junior-világbajnokságon bronzérmes magyar trió (Egri Viktória, Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel) a dobogón Fotó: Kalapos Mihály
Jól is kezdtek a lányok a gyorslövészetben: Fábián 287 lőtt körrel a 19., Komáromi 286 körrel a 15.,  Egri pedig a 96, 98, 95-os sorozatával a hatodik lett, így ő bejutott a délutáni döntőbe.  A sportpisztolyosok nyolcas fináléjában aztán a 20 éves leánynak nem sikerült hoznia az addig remek teljesítményt, így a nyolcadik helyen zárt. Megszületett azonban az első magyar érem a dél-koreai megméretésen, ugyanis a KSI-ben együtt pallérozódó hármas a harmadik helyen végzett 1714 lőtt körrel. Egri 575-el, Komáromi 570-el, Fábián pedig 569-el körrel járult hozzá a sikerhez. „Utolsó éves juniorként szerettem volna légpisztolyban is bejutni a döntőbe, számítottam egy egyéni éremre is, de ez sajnos nem jött össze. Annak természetesen örülök, hogy sportpisztolyban döntős voltam, és hogy látszódik a fejlődés huszonöt méteren. A csapatbronz azért is nagyon kedves nekem, mert mindhárman a KSI-ben lövünk Plichta Györgyinél, tehát ‒ mondhatni ‒ ez ilyen KSI-s bronz lett”‒ nyilatkozta az éremátadás után a 20 éves Egri Viktória. Komáromi Krisztina Panna is megosztotta észrevételeit. „Egy éve kezdtem el csupán rendesen lőni a KSI-ben. Az ötszázhetven kör egyéni csúcs, és mondanom sem kell, hogy nagyon boldog vagyok, hogy csapatban felállhatunk a dobogóra” ‒ mondta a 17 éves lány, majd a trió legfiatalabb tagja, a 16 éves Fábián Sára Ráhel folytatta. ‒ „Én is egyéni csúcsot lőttem. Igaz, elég sok kör van még bennem, de lépésenként haladunk előre. Edzéseken már látszik a fejlődésem. A csapatéremre titokban számítottunk, én is nagyon örülök neki. Nagy siker ez a bronz.” Vasárnap az 50 méteres fekvő puska számmal folytatódik a csangvoni megméretés, amelyen a fiúk mezőnyében Pekler Zalán, Prágai Patrik és Vas Péter, a leányok között pedig Toma Dorina, Gáspár Lalita és Horváth Lea áll lőtábla elé.

Légfegyveres világbajnokság. Csangvon. Juniorok. Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter. Gyors. Alapszakasz: 1. Sarah Eungee Choe (amerikai) 582-19x; 2. Gabriele Rankelyte (litván) 581-22x; 3. Jeoungmin Min (dél-koreai) 580-19x … 6. Egri Viktória 575-16x; 15. Komáromi Krisztina Panna 570-13x; 19. Fábián Sára Ráhel 569-11x. Sportpisztoly. Egyéni. 25 méter. Döntő: 1. Xiaoyu Wang (kínai); Katelyn Morgan Abeln (amerikai); 3. Anna Dedova (cseh) … 8. Egri Viktória.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.