UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2018-09-10 11:00

Az ARAK a legjobb

A székesfehérvári Alba Regia Atlétika Klub fiataljai nagy csatában, remek zárónap után az Ikarus BSE előtt szerezték meg a serdülő csapatbajnoki címet 2018-ban.

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején Forrás: atlétika.hu
Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején Forrás: atlétika.hu
K. T. I. - utanpotlassport.hu Az ARAK UP Akadémia összesítésben 256 ponttal zárt az élen az idei csapatbajnokságban, amelynek hazai pályán vághattak neki. A leány és a fiú kategóriában is a székesfehérváriak nyertek, előbbiben 130 ponttal a Békéscsabát, utóbbiban 126-tal az Ikarus BSE-t előzve. „Öt éve azzal a céllal indultunk, hogy mind létszámra, mind minőségre a magyar mezőnyből kiemelkedő akadémiai életet szeretnénk teremteni. Úgy érzem, a minőségi munka eredménye meglátszik. Hazai pályán nem is lehetett más célunk, mint megnyerni a serdülő-csapatbajnoki címet” – nyilatkozta a vasárnapi sikert követően Tölgyesi Előd, az ARAK akadémia vezetője és edzője. „Nem ez az első alkalom, hogy összetett bajnokok lehetünk, de ha jól emlékszem, most először sikerült úgy, hogy a lányoknál és a fiúknál is mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, ami különösen nagy büszkeség.”
Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek Forrás: atletika.hu
Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek Forrás: atletika.hu
A szakvezető elárulta, bár egy csapatbajnoki cím után nem szerencsés egy-egy nevet kiragadni, a válogatott tagságra pályázó székesfehérvári ötös, azaz Gimesi Kata (távolugrás), Gombolai Nóra (80 gát), Mohai Regina (300 gát), Zimmermann Lili (kalapácsvetés) és Lakatos András (rúdugrás) a várakozásoknak megfelelően vezére volt a csapatnak. „Szeptember végén lesz számukra a következő válogatott viadal, remélhetőleg mindannyian ott lehetnek majd, és jó felkészülés volt számukra ez a csapatbajnokság. Ugyanakkor a többiekről sem szabad megfeledkeznünk, sok kiváló eredményünk volt, született számos egyéni csúcs, amely rengeteg pontot tett hozzá a győzelemhez” – zárta nyilatkozatát Tölgyesi Előd. Összetettben az ARAK UP Akadémia mögött az – első nap után még azonos pontszámmal vezető –Ikarus BSE lett a második, míg az MVSI Miskolc a harmadik a 2018-as serdülő-csapatbajnokságon. A részletes eredménylista ITT olvasható! További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.