UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-09-10 17:29

Kettőből kettő

Második csoportmérkőzését is megnyerte a Faragó Tamás vezette magyar U19-es leányválogatott a funchali korosztályos Európa-bajnokságon. A mieink Izrael után Nagy-Britannia együttesét is könnyedén győzték le, a 14‒4-es siker pedig azt jelenti, hogy veretlenül állnak a kvartett élén, így előnyös helyzetből várják a szlovákok elleni utolsó csoportkörös párharcot.

M. Sz.utanpotlassport.hu A funchali leány U19-es vízilabda Európa-bajnokság első fordulójában 7–3-ra győzte le a dr. Faragó Tamás irányította válogatott Izraelt, így magabiztos léptekkel halad a csoportelsőség megszerzése felé. Ennek ellenére a szakvezető nem volt elégedett a látottakkal, olvasható a waterpolo.hu-nak adott interjújában.

Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Ismét Vályi Vanda volt a magyar válogatott húzóembere a funchali Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
„Mit mondjak…? Ennyi labdát nem lehet eladni, ennyi kontrát nem szabad hagyni. A három leúszás és az emberelőnyös góljaink mellett tulajdonképpen momentumunk sem volt támadásban. Esetleges a játékunk, amilyen fantasztikusan tudunk játszani, bármelyik pillanatban bekövetkezhet az, aminek nem szabadna (...) Szerényen, szépen kellene játszani, a medencében a szakmai ismeretek tükrében megoldani a dolgokat. A környezethez igazítva szeretném a csapatot látni, bízom az értelmesebb folytatásban." Hétfőn a gárda Nagy-Britannia ellen ugrott medencébe, amely a nyitónapon nagy csatában 7–6-ra diadalmaskodott Szlovákia ellen, így a siker a csoportelsőség első  bebiztosítását jelenthette. A mieink ennek a tudatában kezdtek; Vályi Vanda talált be hat perc gólcsendet követően, majd a negyed vége előtt 20 másodperccel Utassy Janka Kata növelte az előnyt. Az ellenfél a sorozatos próbálkozások során sem talált kapuba, nem úgy Faragó Berta, aki a második felvonás derekán háromra módosította a különbséget (3–0). Erre már az angolok is válaszoltak – az esélyeket életben tartva – Katy Cutler révén. A félidő előtt még mindkét fél betalált, s így úsztak a csapatok a nagyszünetre (4–2). A rövid csapatmegbeszélés megtette a hatását: magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok, s kegyelmet nem ismerve megszórták az ellenfelet. Előbb Kiss Eszter Lara, majd Petőváry Luca, végül Vályi Vanda talált be – utóbbi háromszor is –, így hat góllal húztak el a mieink a záró menet előtt (9–3). A hajrában nem maradt sok kérdés, csupán annyi, hogy hányan találnak be még be a magyar lányok közül. Vályi, Petőváry és Jenei Kata Mária a meccs végéig tízre növelte az előnyt (14‒4).

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA) Csoportkör, 2. forduló Magyarország‒Nagy-Britannia 14‒4 (2‒0, 2‒2, 5‒1, 5‒1) Gólszerzők: Vályi 6 gól, Petőváry 4, Utassy 1, Jenei 1, Kiss 1, Faragó 1 ill. Turner 2, Cutler 2.

A magyar válogatott következő mérkőzése: Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.