UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-09-11 08:49

Agárdi sebesvonat

Lezajlott a kiemelt labdarúgó-bajnokságok első három fordulója, noha több mérkőzést is későbbre halasztottak az együttesek. Bár korai még következtetéseket levonni, a Budapest Honvéd-MFA és a Puskás Akadémia kezdeti gyengélkedése mindenképp meglepetés az U19-es korosztályban: egyik csapat sem győzött még. Remekül indított ellenben az MTK, amely mindhárom évjáratban őrzi veretlenségét.

Leiner Soma - utanpotlassport.huA felnőttek mellett az ifjú labdarúgók is rendre válogatott mérkőzéseken érdekeltek augusztusban, illetve szeptemberben, így nem csoda, hogy a klubok előszeretettel halasztják későbbre bajnoki találkozóikat a kiemelt utánpótlás-bajnokságokban. Noha hivatalosan három fordulót már magunk mögött hagytunk az egységesített (U16, U17, U19) élvonalban, a tabella egyelőre csalóka képet fest az erőviszonyokról. U19

Hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát az MTK U19-es együttese Forrás: sandorkaroly.hu
Hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát az MTK U19-es együttese Forrás: sandorkaroly.hu
A legidősebb korosztályban a tét az UEFA Ifjúsági Liga-részvétel, a bajnok kiléphet a nemzetközi porondra. A regnáló aranyérmes Illés Akadémia-Haladás − amely az ifjúsági BL-ben a fehérorosz Dinamo Minszk ellen kezd − két győzelemmel indította az idényt, ám a Népligetben vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A tabella élén így a két meccs után százszázalékos MTK áll, míg a harmadik helyen a szombathelyiekkel megegyező statisztikával rendelkező DVSC-DLA tanyázik. Érdekesség, hogy a korosztály utóbbi években legerősebb két együttese, a Budapest Honvéd-MFA és a Puskás Akadémia pocsékul kezdte a szezont: előbbi két találkozó után egy ponttal a hetedik, míg utóbbi három vereséggel az utolsó, nyolcadik helyen várhatja a szebb folytatást.

U19-ES KIEMELT BAJNOKSÁG A tabella állása három fordulót követően 1. MTK Budapest 2 mérkőzésen/6 pont, 2. Illés Akadémia-Haladás 3/6, 3. DVSC-DLA 3/6, 4. FTC 3/4, 5. ETO FC Győr 2/3, 6. DVTK 2/3, 7. Budapest Honvéd-MFA 2/1, 8. Puskás Akadémia 3/0 A góllövőlista élmezőnye: 1. Pócsik Botond Benedek (FTC) 3 gól, 2. Gyönyörű Gergő (DVSC-DLA), Pintér Ádám (DVSC-DLA), Varju Benedek (MTK), Zana Dávid (MTK), Zuigéber Ákos (MTK) 2 gól.

U17 A kiesés-feljutás rendszerében ez a korosztály játszik kulcsszerepet, a két fiatalabb évjárat összesített utolsója ugyanis automatikusan búcsúzik, míg az U17-es élvonal legrosszabb, nem kieső együttese osztályozóra kényszerül. Jósolni, különösen úgy, hogy itt maradt el eddig a legtöbb mérkőzés, teljesen felesleges. Mindhárom találkozóját csak az Illés Akadémia játszotta le, a vasiak azonban két vereség mellett csupán egy győzelmet értek el. Az MTK itt is hibátlan, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia neveltjei két meccs után hat ponttal diktálják a tempót a tabella élén. A sereghajtó a két meccs után pont nélkül álló FTC.

U17-ES KIEMELT BAJNOKSÁG A tabella állása három fordulót követően 1. MTK Budapest 2 mérkőzésen/6 pont, 2. Budapest Honvéd-MFA 1/3, 3. ETO FC Győr 2/3, 4. DVSC-DLA 2/3, 5. Puskás Akadémia 2/3, 6. DVTK 2/3, 7. Illés Akadémia-Haladás 3/3, 8. FTC 2/0 A góllövőlista élmezőnye: 1. Baráth Péter Márk (DVSC-DLA), Suszter László Márk (MTK) 3 gól, 2. Molnár Rajmund (Budapest Honvéd-MFA), Schuszter Ronald (Illés Akadémia-Haladás), Szalka Máté (MTK) 2 gól.

U16 A legifjabb korosztályban húz szét leginkább a mezőny három játéknapot követően, ráadásul csak a DVTK és az ETO FC Győr összecsapását halasztották el eddig. Pedig mindkét együttesnek nagy szüksége lenne a pontokra, hiszen egyaránt két vereséggel indítottak, míg a DVSC-DLA három zakóval rajtolt. Nem úgy a Puskás Akadémia, amely százszázalékos, és kilenc pontot gyűjtött, de az MTK és a Honvéd is veretlen maradt.

U16-OS KIEMELT BAJNOKSÁG A tabella állása három fordulót követően 1. Puskás Akadémia 3 mérkőzésen/9 pont, 2. MTK 3/7, 3. Budapest Honvéd-MFA 3/7, 4. Illés Akadémia-Haladás 3/6, 5. FTC 3/3, 6. DVSC-DLA 3/0, 7. ETO FC Győr 2/0, 8. DVTK 2/0 A góllövőlista élmezőnye: 1. Bakos Zsombor Gábor (MTK) 5 gól, 2. Gazdag Vajk (Puskás Akadémia) 3 gól.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.