- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Érettségi és hazai vb előtt

A Vasas vívója szerint jó móka volt a Hősök terén tartott flashmob Forrás: utanpotlassport.hu [1]

A Vasas vívója szerint jó móka volt a Hősök terén tartott flashmob  •  Forrás: utanpotlassport.hu

K. T. I. – utanpotlassport.hu [2] Párbajtőr junior-válogatottunk mindent megnyert az előző idényben, amit csak lehetett. Korosztályos Európa-bajnoki, majd világbajnoki cím, összesítésben pedig ranglista-első hely a nagy rivális olaszok és franciák előtt. De az eredményességet illetően ebből a csapatból is kiemelkedett Nagy Dávid, a Vasas 19 esztendős sportolója, aki Szocsiban egy egyéni Eb-ezüsttel egészítette ki éremgyűjteményét [3].

Ezúttal nem a pást mellett, egy sikeres versenyt követően, hanem a Hősök terén, a vívás nemzetközi világnapján megtartott flashmob [4] után beszélgettünk a magyar ranglistát is vezető párbajtőrözővel.

„Nagy élményt adott. A vívás népszerűsítése volt a cél, és azt hiszem elég jó helyszínt sikerült ehhez találni. A Hősök terén elég sok ember szokott megfordulni, akik ezúttal szurkolóink lettek. A népszerűsítés mellett pedig számunkra is jó szórakozás minden ilyen rendezvény, jó volt picit játszani és vívogatni”mesélte Nagy Dávid, aki bő három hete, augusztus közepén állt ismét edzésbe.

„A célok idén sem változtak: ugyanúgy Eb- és vb-győzelemmel akarjuk befejezni az idényt. Szeretnénk megvédeni világelsőségünket, ami plusz teher és feladat, de szerintem képesek lehetünk megbirkózni vele, ha odatesszük magunkat” – jelentette ki magabiztosan az angyalföldi sportoló.  

Halla Péter tanítványa tavaly már felnőttválogatón is állt a dobogó legtetején, nem mellékesen megnyerte [5] a Magyar Kupanyitófordulóját is [5]. A 2018–2019-es évadban néhány hasonló eredménnyel akár kivívhatja magának a részvételt a budapesti felnőtt-világbajnokságon is.

„Mindenképpen jó lenne, de első számú célnak a korosztályos versenyeket tartom. Emellett idén érettségizem, úgyhogy a páston kívül is helyt kell állnom. Biztosan nem lesz könnyű, de mindent megteszek, hogy emlékezetes évünk legyen. A budapesti vb pedig a hab lehet majd azon a bizonyos tortán” – zárta gondolatait a junior-világ- és Európa-bajnok.  

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN  [6]a sportági aloldalunkon.