- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Fegyvernyugvás

M. Sz. utanpotlassport.hu [1] A target sprint versenyszámmal zárult a sportlövők junior-világbajnoksága a dél-koreai Csangvonban. A Nemzetközi Sportlövő Szövetség által nemrég kialakított szám ‒ amely a légfegyveres pontlövészet és a középtávfutás kombinációja ‒ ígéretesen alakult magyar szempontból. (Ez a szám 10 méteres légpuska pályán, bukócélokra történik, három alkalommal megismételt futás közben.) Ozsvárt Donát volt az egyetlen magyar induló a mezőnyben, a Vasas 17 éves versenyzője az ötödik helyen zárt a 17 fős mezőnyben.

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat Forrás: MSSZ [2]

A puskások 50 méteres három testhelyzetű versenyszámában bronzérmes fiúcsapat  •  Forrás: MSSZ

Az utolsó magyar érdekeltségű nap után Joó Éva sportági koordinátort kértük meg, hogy értékelje a juniorok megméretését, amely alatt a magyar küldöttség két ezüst- és két bronzérmet szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, ügyesek voltak a gyerekek, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Ami picit bosszantó, hogy Pekler Zalán két számban is hajszállal maradt el aranyéremtől, emiatt lógatta is az orrát. A puskás lányok elmaradtak a várakozásoktól, de nekik is rengeteg tapasztalattal szolgált a vébé. Biztos vagyok benne, hogy otthon majd kiküszöbölik a felmerült problémákat az edzőjükkel.”

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat Forrás: MSSZ [3]

A 25 méteres sportpisztoly számban bronzérmes leánycsapat  •  Forrás: MSSZ

Pekler Zalán két egyéni ezüstérme mellett a Prágai Patrikkal, Vas Péterrel kiegészült trióval a puskások 50 méteres három testhelyzetű számában bronzérmet szerzett, míg a leány sportpisztolycsapat szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

„Nagy tettet hajtottak végre a lányok, hiszen rendkívül erős volt a mezőny. Egri Viki bejutott a döntőbe is, ahol ugyan nyolcadik lett, de ‒ úgy hiszem ‒ ez csak az első állomása volt a sikeres útnak. A felnőttek között is meg fogja állni a helyét. Komáromi Krisztina és Fábián Sára újoncként minden elismerést megérdemel, egyéni csúcsokat döntöttek meg Dél-Koreában.”

A sportági koordinátor azt is kiemelte, hogy kiváló volt a szervezés, csakúgy, mint a lőtér. Problémamentesen zajlottak le a küzdelmek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [4] a sportági aloldalunkon.