UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-09-12 16:27

Kettős szintlépés

Röviddel Freiburgba szerződését követően megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban Sallai Roland. A 21 esztendős támadó remek szezont tudhat maga mögött a ciprusi APOEL együttesében, kiválóan futballozott a görögök elleni győztes találkozón, a hétvégén pedig bemutatkozhat a Bundesligában.

L.S. - utanpotlassport.huSallai Roland tehetségét és kvalitásait nem lehetett kétségbe vonni, ám az ő esetében is rendre felmerült a kérdés, képes lesz-e befutni a remélt karriert. A felemásra sikeredett palermói kölcsönjátékot követően tavaly nyáron az akkor 20 esztendős támadó visszatért nevelőegyütteséhez, a Puskás Akadémiához, hogy még ugyanazon átigazolási időszakban Ciprusra szerződjön. Az APOEL-ben hamar kulcsember lett, hat Bajnokok Ligája találkozón lépett pályára, a bajnokságban pedig kilenc gólt szerzett.

Sallai Roland remekelt a görögök ellen Forrás: MTI
Sallai Roland remekelt a görögök ellen Forrás: MTI
Már januárban is felmerültek érdeklődők Nyugat-Európából, a hangok pedig egyre csak erősödtek a nyárhoz közeledvén. Ugyan egyértelmű volt, hogy klubja nem szívesen válna meg Sallaitól, a Freiburg 4.5 millió eurós ajánlatát már nem tudták visszautasítani a ciprusiak. A válogatott szünet miatt későbbre tolódott az ifjú támadó Bundesliga-debütálása, ám aligha bánja. Ugyan a finnek ellen neki sem ment igazán, a görögök elleni, második Nemzetek Ligája találkozón remekelt. Agilisan játszott, felvállalta a párharcokat, nem mellesleg pazar támadás végén szerezte meg első válogatott gólját. Rögtön utána a másodikhoz is közel járt, akrobatikus lövését azonban hárította a görögök portása. Sokszor kívánjuk azt, hogy a nemzeti csapatban érdekelt játékosaink klubjukban nyújtott jó teljesítményüket mentsék át a válogatottba is. Sallai Roland esetében ezt most fordítva reméljük, s akkor Freiburgban is hamar közönségkedvenccé válhat. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.