- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kettős szintlépés

L.S. – utanpotlassport.hu [1] Sallai Roland tehetségét és kvalitásait nem lehetett kétségbe vonni, ám az ő esetében is rendre felmerült a kérdés, képes lesz-e befutni a remélt karriert. A felemásra sikeredett palermói kölcsönjátékot követően tavaly nyáron az akkor 20 esztendős támadó visszatért nevelőegyütteséhez, a Puskás Akadémiához, hogy még ugyanazon átigazolási időszakban Ciprusra szerződjön. Az APOEL-ben hamar kulcsember lett, hat Bajnokok Ligája találkozón lépett pályára, a bajnokságban pedig kilenc gólt szerzett.

Sallai Roland remekelt a görögök ellen Forrás: MTI [2]

Sallai Roland remekelt a görögök ellen  •  Forrás: MTI

Már januárban is felmerültek érdeklődők Nyugat-Európából, a hangok pedig egyre csak erősödtek a nyárhoz közeledvén. Ugyan egyértelmű volt, hogy klubja nem szívesen válna meg Sallaitól, a Freiburg 4.5 millió eurós ajánlatát már nem tudták visszautasítani a ciprusiak.

A válogatott szünet miatt későbbre tolódott az ifjú támadó Bundesliga-debütálása, ám aligha bánja. Ugyan a finnek ellen neki sem ment igazán, a görögök elleni, második Nemzetek Ligája találkozón remekelt. Agilisan játszott, felvállalta a párharcokat, nem mellesleg pazar támadás végén szerezte meg első válogatott gólját. Rögtön utána a másodikhoz is közel járt, akrobatikus lövését azonban hárította a görögök portása.

Sokszor kívánjuk azt, hogy a nemzeti csapatban érdekelt játékosaink klubjukban nyújtott jó teljesítményüket mentsék át a válogatottba is. Sallai Roland esetében ezt most fordítva reméljük, s akkor Freiburgban is hamar közönségkedvenccé válhat.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.