- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Megint Sportágválasztó!

Mihók Richárd – utanpotlassport.hu [1] A péntek-szombati eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón, a Groupama Arénában az elnöki asztalnál helyet foglalt dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója, Kótai Mihály, az FTC ökölvívó-szakosztályának vezetője és Kopcsik Laura junior Európa-bajnok bronzérmes taekwondós is.

NSV [2]Májusban a rossz időjárás miatt nem dőlt meg a látogatói csúcs, ám a hétvégén – a remények szerint – akár 22 ezren is összegyűlhetnek a Maglódi úti létesítményben. A szervezők több különlegességgel készülnek, s Kiss Gergely elmondta: rekordkísérlettel is megpróbálkoznak.

„A Magyar Rekordegyesület kontrollja mellett a szabadtéren egyszerre kipróbálható, megjeleníthető sportágak tekintetében csúcsot állítunk fel. Eddig is sejtettük, hogy a száznégy sportág rekord, de ezt most, a szombat délben tartandó akcióval dokumentálni is tudjuk majd.”

Nyíri Zoltán a sportolás fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint arról beszélt, hogy a Ferencváros mely szakosztályai lesznek ott az eseményen. „Már kis korban meg kell szerettetni a mozgást a gyermekekkel – magyarázta. – A sport megtanít nagyon sok olyan dologra, amit aztán a hétköznapi életben is hasznosítani lehet. Ahogyan a Ferencvárosnak, a Nagy Sportágválasztónak is az a célja, hogy a gyerekek szívesen járjanak sportolni. Az ökölvívóinkon kívül, a szinkronúszóink, a kerékpárosaink és a vívóin k is ott lesznek Kőbányán.”

Kopcsik Laura nevét az utánpótlássport híreit követők jól ismerhetik, hiszen nemrégiben harmadik helyezett lett a taekwondósok junior Európa-bajnokságán.

„Nyolc éve éppen egy sportágválasztón ismerkedtem meg a taekwondóval. Azonnal beleszerettem, és azóta az életem része. A fiataloknak pedig csak annyit üzenek: én a Nagy Sportágválasztó után hét évvel már junior Európa-bajnoki érmet nyertem.”

A 23. Budapesti Nagy Sportágválasztón a gyerekek akár példaképeikkel is találkozhatnak. Az eseményen – mások mellett – részt vesz: Miklós Edit, Mohamed Aida, Torghelle Sándor, Cseh László és persze Kiss Gergely.