- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Milák újra edzésben

UP-info Kedden újabb orvosi vizsgálaton esett át Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás újdonsült Európa-bajnoka, aki nem sokkal a kontinensverseny előtt Helsinkiben, a junior Eb-n négy egyéni számban is aranyérmet gyűjtött be. A megismételt ellenőrzés megnyugtató eredményeket mutatott, így semmi akadálya sincs annak, hogy a tizenkét napos kényszerpihenő után újra edzésbe állhason.

Milák Kristóf újra mosolyoghat: a jelek szerint betegsége után indulhat az ifjúsági olimpián Forrás: LEN [1]

Milák Kristóf újra mosolyoghat: a jelek szerint betegsége után indulhat az ifjúsági olimpián  •  Forrás: LEN

„Magas lázzal kezdődő fültőmirigy-gyulladás szakította meg Kristóf felkészülését az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, de most már nincs okunk az aggodalomra, a Semmelweis Egyetem fül-orr-gégészeti klinikáján gyógyultnak nyilvánították, így fokozatosan emelkedő terheléssel az edzéseit is folytathatja” – nyilatkozta Selmeci Attila, a tavalyi budapesti világbajnokságon 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet nyert versenyző edzője az SzPress Hírszolgálatnak. – „Ennél jobb hírt nem is kaphattunk volna, úgyhogy azonnal el is utazunk Hódmezővásárhelye, és terveink szerint két és fél hétig ott lesznek Kristóf edzései.”

A 18 esztendős sportoló március 28-án, a Debrecenben megrendezett országos bajnokságon „eget rengető” 1:52.71 perces idővel nyert, és ezzel az Európa-csúcs közeli eredményével azóta is az idei világranglista éllovasa.

Milák egyike annak a nyolc fiatal úszónak, akik a magyar színeket képviselhetik Buenos Airesben, az ifjúsági sportolók rangos nemzetközi versenyén. Az eddig két alkalommal megrendezett ifjúsági olimpiai játékokon – előbb Szingapúrban majd Nankingban – a magyarok nyolc aranyérem megszerzésével jeleskedtek. Nyolc éve Kapás Boglárka duplázott (400 gyors és 200 pillangó), Bernek Péter 200 háton, Biczó Bence pedig 200 pillangón bizonyult a legjobbnak. Négy esztendővel ezelőtt Szilágyi Liliána rukkolt ki újabb emlékezetes duplával (100 és 200 pillangó), Grátz Benjamin 200 vegyesen, Kenderesi Tamás pedig 200 pillangón előzte meg minden vetélytársát.

A nyolc magyar úszógyőzelem közül öt tehát a pillangó-specialisták nevéhez fűződött, és ha Milák újra formába lendül, a ritka tehetséges és nagy küzdő úszónak köszönhetően ez a hagyomány Buenos Airesben is folytatódhat.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2]a sportági aloldalunkon.