UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-09-14 18:55

Karnyújtásnyira az éremtől

A spanyolok Görögország ellen aratott 9‒4-es sikere után kiderült: a nagy játékerőt képviselő spanyol együttes lesz az ellenfele a döntőbe jutásért a Faragó Tamás vezette U19-es leányválogatottnak a funchali korosztályos Európa-bajnokságon. „Igazából most kezdődik számunkra a kontinensviadal”‒ állítja a szakember.

M. Sz. ‒ utanpotlassport.hu Izrael, Nagy-Britannia, Szlovákia és Franciaország. Négy ország, amelyeknek vízilabda csapatait már legyőzte a magyar leányválogatott a funchali U19-es Európa-bajnokságon. Faragó Tamás együttese könnyedén vette idáig az akadályokat, legutóbb pedig ‒ a negyeddöntőben ‒ húsz gólt dobtak a franciáknak, ráadásul mindezt úgy, hogy közben egyet sem kaptak. A szakvezető elégedetten nyilatkozik a diadalról.

Faragó Tamás csapata a spanyolok elleni elődöntőre készül Fotó: Paulo Caiero Lousa
Faragó Tamás csapata a spanyolok elleni elődöntőre készül Fotó: Paulo Caiero Lousa
„Szerintem minden csapat ilyen negyeddöntőről álmodozik. Fontos győzelem volt, hiszen minden nemzetközi viadalon ez az igazi vízválasztó: egy gárda lehet első, de nyolcadik is. Az Európa-bajnokság előtt a célkitűzés a legjobb négybe kerülés volt, ez sikerült. Viszont hozzá kell tennem, eddig csak gyengébb ellenfelekkel találkoztunk, most jön csak az igazi próbatétel. Lényegében most kezdődik számunkra a verseny.” A montreali olimpiai bajnok szerint nehéz mérkőzés vár szombaton este hét órakor a lányokra, hiszen a világ- és Európa-bajnok spanyolokkal vívnak csatát a döntőbe kerülésért. Ráadásul az ellenfélnél tapasztaltabb és fizikumban jóval erősebb játékosok ugranak majd vízbe. „Az elődöntőben szereplő csapatok közül mindegyik rendkívül erős, mégis a spanyolokat és a hollandokat emelném ki elsősorban. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a többi gárdát rendre kilencvenkilences születésű játékosok alkotják, míg nálunk az egy vagy két évvel fiatalabbak vannak többségben. Ennek ellenére úgy gondolom, ha a buta hibákat el tudjuk kerülni, akkor meglepetést okozhatunk. Ami biztos: partiban leszünk.” További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.