UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2018-09-14 16:14

Megismételt bronzérem

Megismételte két évvel ezelőtti produkcióját, így újra bronzérmet nyert az U23-asok mezőnyében Bicsák Bence az ausztráliai triatlon-világbajnokságon. Rajta kívül Dévay Márk és Sebők Klaudia szerepelt a nyitónapon, előbbi a tizenegyedik lett, utóbbi pedig nem fejezte be a versenyt. Szombaton a juniorok viadalával folytatódik a vb.

B. V. – utanpotlassport.huKét héttel az éremmel zárult ifjúsági Európa-bajnokság után – a görögországi kontinensviadalon Horváth Karolina lett harmadik – immár a junior és U23-as világbajnokságon vesznek részt utánpótláskorú triatlonistáink az ausztráliai Gold Coaston.

Bicsák Bence megismételte két évvel ezelőtti bravúrját, bronzérmet nyert az U23-as vb-n Forrás: bama.hu
Bicsák Bence megismételte két évvel ezelőtti bravúrját, bronzérmet nyert az U23-as vb-n Forrás: bama.hu
Az első napon mindjárt három magyar versenyző állt rajthoz. A kezdés parádésan sikerült: az évek óta kitűnő eredményeket elérő, két éve ebben a korosztályban bronzérmes Bicsák Bence ezúttal is a harmadik helyen végzett. A 23 esztendős versenyző szűk egy és háromnegyed óra alatt, 1:44:33-as idővel teljesítette az olimpiai távot, amely másfél kilométer úszást 40 km kerékpározást és 10 km futást foglal magában. Huszonhárom másodperccel maradt el a világbajnoki címet szerző új-zélandi Tayler Reidtől (1:44:08) és csupán tizenegy másodperccel a második helyen végző brit Samuel Dickinsontól. „Elképesztő, még most is alig hiszem, hogy érmet szereztem! Az úszás borzasztóan gyengén sikerült, kerékpárban az üldözőkkel mentem, és próbáltam nem leszakadni az élmezőnytől. A futás elején azonban még így sem gondoltam, hogy végül dobogós lehetek” – nyilatkozta a boldog bronzérmes a szövetség honlapjának a verseny után. Szintén remekül helyt állt a mezőnyben a 22 éves Dévay Márk, aki bő egy perccel Bicsák mögött a tizenegyedikként ért célba. Míg a női mezőnyben az egyetlen magyar indulót, a 21 esztendős Sebők Klaudiát a második számban lekörözték, így ő nem fejezte be a versenyt. A sikeres nyitány után maradt bőven magyar remény a következő két napra is. Szombaton a juniorok között Lehmann Csongor, Dévay Zsombor és Karai Levente, valamint Soós Fanni és Putnóczki Dorka indul, míg vasárnap az U23-asok és a juniorok nyílt vegyes váltójával zárul az ausztráliai világbajnokság. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.