- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Világbajnok lendületben

G.G. – utanpotlassport.hu [1]   [2] Tóvizi Petra már a 2015/16-os idényben bemutatkozott a felnőttek között, igaz, akkor mindössze hét mérkőzésen volt epizódszereplő négy gólt szerzett, majd fokozatosan harcolt ki magának egyre több játékpercet. A következő két szezonban 24, majd 25 találkozón lépett pályára az élvonalban, előbbin 17, majd 26 góllal hozzájárulva csapata teljesítményéhez.
A fiatal játékos pályafutása  talán legsűrűbb évének „hajrájában” jár. Minden februárban kezdődött, amikor is ötéves szerződést írt alá. „Nagyon örültem neki, hogy a klub hosszú távon tervez velem, és annak is, hogy a mostani idény elején rögtön sok lehetőséget kaptam. Úgy érzem, ez egy plusz löketet ad a folytatásra” – nyilatkozta Tóvizi Petra.

Tóvizi Petra remekül kezdte az NB I-es szezont Debrecenben Forrás: DVSC [3]

Tóvizi Petra remekül kezdte az NB I-es szezont Debrecenben  •  Forrás: DVSC

Az ifjú kézilabdázónak nem sok ideje volt feltöltődni, a hazai rendezésű világbajnokság után egy hét szabadságot kapott klubjától, amit elmondása szerint megpróbált a lehető legjobban kihasználni, igaz, legszívesebben egy pillanatra sem szakadt volna el a játéktól.

„Családommal elmentünk közösen nyaralni, az volt a cél, hogy kitisztítsam a fejem. Szívem szerint folyamatosan játszottam volna, de tudom jól, hogy akkor évközben kicsit besokallnék. Nekem ezek inkább olyan muszájból történő pihenések. Persze, jól éreztem magam, a kikapcsolódásnak is itt volt az ideje, de azért az egy kicsit rossz érzés volt, hogy amíg én a vízparton pihenek, addig a lányok otthon már a felkészülést csinálják.”

Tóvizi Petra a junior világbajnoki címmel kapcsolatban elmondta, mindenki nagyon kedves volt vele a klubnál, természetesen rengetegen gratuláltak neki, a csapat fele kicserélődött a nyári holtszezonban, de ők is örömmel fogadták újra itthon.
Céljairól szólva úgy fogalmazott, bízik benne, hogy továbbra is tudja majd azt a szintet hozni, amit az első két fordulóban.

„Mindig a legjobb tudásomat akarom nyújtani a pályán, de azért erre nem görcsölök rá és szerencsére nem is tesznek rám nagy terhet a klubnál. A csapattal mindenképpen szeretnénk az első hatban végezni, és kikerülni a nemzetközi kupaporondra, nekem személyesen pedig az a célom, hogy megálljam a helyem az első osztályban” – mondta Tóvizi Petra, aki folyamatosan tartja a kapcsolatot a junior-világbajnok csapattársakkal. „Van egy Facebook-csoportunk, ahol naponta beszélünk egymással, vagy ha éppen valaki olyan teljesítményt nyújt, akkor dicsérjük. Most volt például a Siófok–Vác találkozó, amin nagy küzdelemmel nyertek a vendégek, akiknél Kácsor Gréta és az ifi-vb-n ezüstérmes Kuczora Csenge is fantasztikusan játszott.”

Tóvizi Petra újabb szintet lépett, hiszen meghívót kapott a felnőtt B-válogatottba: „Megmondom őszintén, erre azért még nem számítottam, mindenestre fantasztikus érzés, és kőkeményen fogok dolgozni azért, hogy egyszer az A-válogatott tagja lehessek.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.