UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-09-16 11:57

Az érdi Jolly Joker

Bemutatkozott és már első NB I-es góljait is megszerezte Schatzl Natalie az EHF-kupában szereplő Érd együttesében. A nyári ifjúsági kézilabda-világbajnokságon a magyar csapattal ezüstérmes 18 éves játékos elmondta, jól érzi magát új csapatában, de beszélt első élvonalbeli találatáról, azonos poszton játszó nővéréről és távolabbi terveiről is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány utánpótlás kézilabda-válogatottak elsöprő nyári szereplése után nem csoda, hogy egyre több fiatal magyar játékos kap lehetőséget az NB I-ben. Az viszont már a magyar szempontból ezüstéremmel záruló lengyelországi ifjúsági világbajnokság előtt eldőlt, hogy az együttes balszélsője, a 18 éves Schatzl Natalie a 2018/19-es évadtól az elmúlt szezon bronzérmes csapatában, az Érdben folytatja pályafutását.

Schatzl Natalie már első NB I-es gólját is megszerezte Forrás: Érd Handball
Schatzl Natalie már első NB I-es gólját is megszerezte Forrás: Érd Handball
A Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkező játékosnak nem is kellett sokat várnia a bemutatkozásra új együttesében, hiszen mindjárt az első meccsen, Egerben pályára lépett, és gólt is szerzett. „Nagyon izgultam már az ETO elleni edzőmeccsen, nemhogy az első tétmérkőzésen. Az első gól sokat jelentett, feloldódtam, biztosabbnak éreztem magam. Igyekszem élni a játéklehetőségekkel, de az NB I már egészen mást szint. Óriási a küzdelem, de élvezem.” Schatzl azt mondja, rengeteget köszönhet előző klubjának, a NEKÁ-nak, ahol világklasszis trénerek irányításával rengeteget fejlődött négy év alatt. Állítja, a balatonboglári műhely nélkül nem jutott volna el az NB I-es szintig. De kanyarodjunk vissza egy kicsit a nyárra. Az augusztusi U18-as vb-n ugyanis meghatározó játékosa volt az egészen a döntőig menetelő együttesnek. S bár az oroszok elleni finálé elúszott, ahogyan telik az idő, az ezüst is egyre szebben csillog.
Schatzl Natalie legnagyobb célja, hogy a felnőttválogatottban szerepeljen Forrás: Handball Érd
Schatzl Natalie legnagyobb célja, hogy a felnőttválogatottban szerepeljen Forrás: Handball Érd
„Természetesen a vereség után nagyon csalódottak voltunk, rossz szájízzel jöttünk le a pályáról, de most már úgy gondolok rá, hogy nyertünk egy ezüstöt, és nem  úgy, hogy veszítettünk egy meccset. Egyébként a torna óriási élmény volt, és így is nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra.” A mostani felnőtt NB I-es évadban két találatot jegyző játékosnak egyébként nem kell messzire mennie, ha példaképet keres magának, hiszen nővére, Nadine az FTC mellett a felnőttválogatott meghatározó játékosa. Ugyanúgy balszélsőként, mint testvére. „Sokan kérdezték már, hogy élvonalbeli játékosként nem tartom-e esetleg riválisomnak, de erről szó sincs. Továbbra is felnézek rá, és az első számú példaképem. Legnagyobb álmom, hogy egy napon ugyanabban a csapatban lépjünk pályára. Addig mindenesetre az Érd-Fradi meccset várom a legjobban, biztosan furcsa érzés lesz egymás ellen játszani.” Persze Natalie-nak is megvannak a maga tervei. Legfőbb célja, hogy egyszer ne csak a korosztályos válogatottakban képviselje Magyarországot. „Természetesen a válogatottság a nagy álom. De előtte végig akarom járni a lépcsőfokokat, türelmesnek kell maradni, nem szeretnék elsietni semmit. Próbálom kihozni magamból a maximumot, küzdeni, és nem megállni.”

Türelem és idő kell szabo_edina_0Az érdiek vezetőedzője, Szabó Edina is örült Schatzl érkezésének, és biztos benne, hogy hasznos tagja lesz az idén is nagy terveket szövő együttesnek: „Tehetséges, fiatal játékos remek fizikai adottságokkal, ami a mai kézilabdában meghatározó. Sok helyen használható a pályán, igazi Jolly Joker lehet. Úgy gondoltuk, hogy bár van két kiváló balszélsőnk, jól fogja magát érezni a csapatban, és a struktúrában is megtaláljuk a helyét. Ugyanakkor tudni kell, hogy nagyon fiatal játékosról van szó, türelem, idő és rengeteg munka kell ahhoz, hogy valóban felvegye egy élvonalbeli csapatnak nem csak a játék-, hanem az életritmusát. Az edzések intenzitását, a játék sebességét és azt a fajta koncentrációt, ami a beilleszkedéshez szükséges.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.