UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-09-16 19:05

Nem szép a zárás

Némi meglepetésre a magyar cselgáncsválogatott helyezetlenül zárta a szófiai junior Európa-bajnokság csapatversenyét, miután a vigaszágon nem várt vereséget szenvedett a fehéroroszoktól.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A csapatversennyel ért véget a junior cselgáncsozók szófiai Európa-bajnoksága, s bizony a magyar válogatottnak nagy csalódás volt a zárónap, hiszen nem sikerült pontszerző hellyel befejezni a megméretést.

A magyar válogatott helyezetlenül zárta a szófiai Európa-bajnokság csapatversenyét Forrás: eju.net
A magyar válogatott helyezetlenül zárta a szófiai Európa-bajnokság csapatversenyét Forrás: eju.net
Horváth László és Radics Attila tanítványai először a bolgárok ellen léptek tatamira a nyolcaddöntőbe jutásért, s viszonylag simán nyertek. Az egyéniben bronzérmes Tóth Fanni (78 kg), az ötödik helyen végzett Waczulik Richárd (+100 kg), a hetedik Feczkó Csanád (55 kg), Maróti Alexandra (57 kg) és Czerlau Jennifer (70 kg) sikerével 5−3-ra nyert a magyar csapat. A folytatásban jöhetett a francia alakulat, amely ellen a szakágvezetők szerint egyáltalán nem volt esélye a mienknek, s ezt előzetesen is sejteni lehetett. Mindezt az eredmény is bizonyítja: a magyarok 5−0-ás vereséget szenvedtek, így már csak a vigaszágban bízhattak. Ahhoz, hogy dzsúdósaink az éremért harcolhassanak tovább, előbb a fehérorosz válogatotton kellett túljutniuk – ez azonban nem sikerült. Az alsóbb súlyokban ellenben brillíroztak a fiatalok. Vaska Fanni (44 kg), Varga Brigitta (57 kg) és Kozma Ákos (66 kg) is nagyon szép küzdelemben aratott diadalt, s az állás 3−1 volt, amikor szinte már csak azok a versenyzőink voltak hátra, akik szombaton remekeltek. A friss Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg) alulmaradt, csakúgy, mint a világversenyen 2014 óta első junior fiú bronzérmet szerző Tóth Apor (90 kg). A kétszeres ifjúsági kontinensbajnok Sipőcz Richárd (+100 kg) és Czerlau Jennifer (70 kg) veresége végül feltette a pontot az i-re: a vége 5−3 lett. A magyar gárda így helyezetlenül zárta a csapatbajnokságot. Horváth és Radics egyaránt elmondta, hogy csalódottak emiatt. Különösen azért, mert a sorsolás alapján még akár az éremért is mehettek volna. Szerintük a szombaton kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőink tudat alatt valamelyest leengedtek, ezért nem sikerült ugyanazt hozni, amit az egyéni viadal alatt. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.