UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-09-16 22:31

Serdülősiker

Egyetlen éremmel zárta a magyar küldöttség a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Az ITTF World Junior Circuit körverseny varasdi állomásán a serdülő leányok bizonyultak a legjobbnak a mieink közül: a Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta duó bronzérmet szerzett a csapatviadalban, ráadásul párosban is a legjobb nyolcba kerültek. Egyesben kevésbé alakult jól a megméretés, a serdülők között Tölgyes Dorottya és Ócsai Máté, az ifjúságiak mezőnyében Both Olivér jutott a legtovább ‒ a nyolcaddöntőig.

M. Sz.utanpotlassport.hu Szerdától péntekig az asztaliteniszé volt a főszerep Varasdon, tudniillik a horvát város volt az ITTF World Junior Circuit körverseny első állomása. A nemzetközi utánpótlás-bajnokság népes mezőnyében szép számmal akadtak magyar indulók is.

Lindner Ádám tanítványai érték el a legnagyobb sikert a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Lindner Ádám tanítványai érték el a legnagyobb sikert a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ
A legnagyobb sikert Lindner Ádám tanítványai érték el a serdülő csapatversenyben. Az idők alatt már jól összeszokott összeállítású duó ‒ Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge ‒ ugyanis az elődöntőig menetelt. Ott azonban a horvát-angol összetételű mix gárda 3:0-s vereséggel búcsúztatta a lányokat, akik így bronzéremmel zártak. A kettős emellett a párosok között is szépen helytállt, ám az éremért már nem sikerült harcba szállni, ugyanis a negyeddöntőben búcsúzni kényszerültek a horvát Arapovic és a cseh Zaderova egység ellen vívott csata után. Egyesben a nyírbátori Tölgyes a legjobb tizenhat között intett búcsút a versenynek. Vitsek Iván serdülő legénysége nem igazán nyújtott emlékezetes szereplést. A csapatversenyben elért negyeddöntő a legfényesebb eredmény a fiúktól, nevezetesen Ócsai Mátétól és Huzsvár Eriktől. Huzsvárék az indiaiaktól kaptak ki döntő szettben 3:2-re. Párosban meglepetésre nem ők, hanem Hőgye Dániel és Balogh Bence jutott legtovább, a nyolcaddöntőig, ahol szintén egy indiai páros ellen maradtak alul. Egyesben Ócsai Máté volt a legjobb, ő a tizenhat között a kínai Youzheng Huangtól szenvedett 3:0-s vereséget. Az ifjúságiak mezőnyében az idősebbek mellett jópár serdülőkorú magyar versenyző is megmérette magát, meglepetést azonban nem tudtak szerezni. A fiú egyesek között Both Olivér maradt legtovább talpon, ő a nyolcaddöntőben kapott ki a legjobb négy közé jutó kínai Zhuohend Songtól, aki ott a számot végül megnyerő Linyu Geng ellen maradt alul döntő szettben. András Csaba a legjobb harminckettő között, Huzsvár Erik és Terék Norbert a második, míg Juhász Patrik már az első körben búcsúzott. Párosban András és Both a nyolcaddöntőben esett ki az ezüstérmet bezsebelő szingapúri Chua és Pang ellen. Csapatban Juhász Patrikkal kiegészülve a legjobb nyolcig jutottak. Fekete Soma leányai nyújtották a leggyengébb szereplést, hiszen egyesben a legjobb harminckét közé, párosban pedig a legjobb tizenhat közé jutással kellett beérniük. A csapatversenyben még a csoportból sem jutottak tovább.

HORVÁT NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG, VARASD A magyarok eredményei Ifjúsági. Fiúk. Egyes. A negyeddöntőbe jutásért: Both Olivér. A nyolcaddöntőbe jutásért: András Csaba. A 32 közé jutásért: Terék Norbert, Huzsvár Erik. A 64 közé jutásért: Juhász Patrik. Csoportban kiesett: Ócsai Máté. Páros. A negyeddöntőbe jutásért: András Csaba, Both Olivér. A nyolcaddöntőbe jutásért: Ócsai Máté, Huzsvár Erik. A 32 közé jutásért: Juhász Patrik, Terék Norbert. Csapat. Az elődöntőbe jutásért: András Csaba, Juhász Patrik, Both Olivér. Ifjúsági. Leányok. Egyes. A nyolcaddöntőbe jutásért: Menkő Veronika. A 32 közé jutásért: Fejős Anna, Dari Helga, Harasztovich Fanni. Páros. A negyeddöntőbe jutásért: Harasztovich Fanni, Andrea Pavlovic (horvát). A nyolcaddöntőbe jutásért: Dari Helga, Fejős Anna, illetve Menő Veronika, Jamsin Wong (angol). Csapat. Csoport második hely: Harasztovich Fanni, Dari Helga, Menkő Veronika. Serdülő. Fiúk. Egyes. A negyeddöntőbe jutásért: Ócsai Máté. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Bence, Huzsvár Erik. Csoport harmadik hely: Szántosi Dávid, Krebs Levente, Hőgye Dániel. Csoport negyedik hely: Straubinger Balázs. Páros. A negyeddöntőbe jutásért: Balogh Bence, Hőgye Dániel. A nyolcaddöntőbe jutásért: Huzsvár Erik, Ócsai Máté, illetve Straubinger Balázs, Dan Janovsky (cseh), illetve Kebs Levente, Szántosi Dávid. Csapat. Az elődöntőbe jutásért: Huzsvár Erik, Ócsai Máté. Serdülő. Leány. Egyes. A negyeddöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya. A 32 közé jutásért: Volentics Anna, Adamik Csenge. Csoport harmadik hely: Balogh Kíra. Csoport negyedik hely: Letanóczki Dalma. Páros. Az elődöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya, Adamik Csenge. A negyeddöntőbe jutásért: Letanóczki Dalma, Jasmin Wong (angol). A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Kíra, Volentics Anna. Csapat. Bronzérem: Tölgyes Dorottya, Adamik Csenge.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.