- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tízes produkció

B. V. – utanpotlassport.hu [1] Már az utolsó nap előtt egyértelmű volt: sikerrel zár az utánpótlás triatlonválogatott az ausztráliai Gold Coaston zajló U23-as és junior-világbajnokságon. Az első napon az idősebbek mezőnyében Bicsák Bence ismételte meg két évvel ezelőtti produkcióját, és bronzérmet nyert. Majd szombaton a juniorkorosztályban Lehmann Csongor hagyta állva a komplett mezőnyt, és az Eb-bronzérmei mellett immár vb-arannyal is büszkélkedhet.

A tizedik helyen zárt a Bicsák Bence (balról), Sebők Klaudia, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka összeállítású magyar váltó Forrás: Magyar Triatlon Szövetség [2]

A tizedik helyen zárt a Bicsák Bence (balról), Sebők Klaudia, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka összeállítású magyar váltó  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

De még hátra volt a vegyes váltó, a két korosztály nyílt versenye, amelyen természetesen a két dobogós versenyző is rajthoz állt a magyar csapatban. De elsőként Putnóczki Dorka teljesítette a 250 m úszásból, 7 km kerékpározásból és 1500 m futásból álló távot. Nem is kezdett rosszul, az első kétszázötven méter után a magyar váltó volt az élen, igaz, mint utólag kiderült utoljára.

A mieink szinte a verseny teljes hátralévő részét a középmezőnyben töltötték, Lehmann, Sebők Klaudia és Bicsák is egyenletes teljesítményt nyújtott, a végén utóbbi a tizedik helyre hozta be a csapatot.

A végére tehát a tisztes helytállás maradt, ugyanakkor az első két napon elért bravúroknak köszönhetően nagyszerű világbajnokságot zárt a magyar csapat. Alighanem a verseny előtt a szakvezetés is rábólintott volna erre az arany- és bronzérmet is magába foglaló háromnapos teljesítményre.

U23-AS ÉS JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, GOLD COAST (AUSZTRÁLIA)
U23. Férfiak:
1. Tayler Reid (Új-Zéland), 2. Samuel Dickinson (Nagy-Britannia), 3. Bicsák Bence, …14. Dévay Márk.
Nők: 1. Taylor Knibb (Egyesült Államok), 2. Cassandre Beaugrand (Franciaország), 3. Angelica Olmo (Olaszország), …Sebők Klaudia nem fejezte be a versenyt
Juniorok. Fiúk: 1. Lehmann Csongor, 2. Paul Georgenthum (Franciaország), 3. Philipp Wiewald (Németország, …35. Dévay Zsombor, …Karai Levente nem fejezte be a versenyt.
Leányok: 1. Cecilia Sayuri Ramirez Alavez (Mexikó), 2. Erin Wallace (Nagy-Britannia), 3. Kate Waugh (Nagy-Britannia), …16. Putnóczki Dorka, …41. Soós Fanni
Nyílt vegyes váltó: 1. Franciaország, 2. Németország, 3. Nagy-Britannia, …10. Magyarország (Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor, Sebők Klaudia, Bicsák Bence)

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [3]a sportági aloldalunkon.