UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-09-17 14:40

Ismerős arcok

A csangvoni junior sportlövő világbajnokság csapatversenyében bronzérmet szerzett pisztolyos trióról ‒ Egri Viktória, Fábián Sára Ráhel, Komáromi Krisztina Panna ‒ szólt a hétvégi utánpótlás országos bajnokság. A Fehér úton megrendezett viadalon a junior mezőnyben Egri Viktória, az ifjúságiak között pedig Komáromi Krisztina Panna állt fel a dobogó legfelső fokára a 25 méteres számban. Kevés képviselője volt az erősebbik nemnek.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén rendezték a pisztolyosok versenyét a sportlövő országos bajnokságon három kategóriában: felnőtt, junior és ifjúsági. Az utánpótláskorú versenyzők között jócskán akadtak olyanok, akik pár nappal azelőtt még a csangvoni junior-világbajnokságon mérették meg magukat. Többek között a dél-koreai esemény csapatversenyében bronzérmet szerzett KSI trió: Egri Viktória, Fábián Sára Ráhel és Komáromi Krisztina Panna. Az említett lövőkről szólt a Fehér úti küzdelem is, ugyanis mindhárom leány felállhatott a dobogóra.

A KSI junior-világbajnoki bronzérmes triója győzött az országos bajnokságon Forrás: MSSZ
A KSI junior-világbajnoki bronzérmes triója győzött az országos bajnokságon Forrás: MSSZ
Tizenöten mérték össze tudásukat a legidősebbek között a 25 méteres számban, amelyben Komáromi 20 lőtt körrel a harmadik, Fábián Sára Ráhel 27-el a második, Egri Viktória pedig 29-el az első helyet szerezte meg. Mindemellett a KSI trió a juniorok csapatversenyében aranyérmet szerzett, nem is akármilyen teljesítménnyel megelőzve az UTE és a Délvidéki Lövészakadémia tehetségeit. Sőt, a 20 éves Egri a felnőtt mezőny standardpisztoly számában is mindenkit maga mögé utasított. A sportpisztolyos fiúk között csupán hárman álltak lőtábla elé, így nem volt kérdés, hogy kik lépnek a pódiumra, mindössze annyi: hogyan alakul a sorrend. Nagy Máté László lett az első 545 lőtt körrel, Agárdy Vilmos 542-el a második, míg Kiss Attila 488-al a harmadik. Az ifjúságiak mezőnyében a leányok versengtek csak, és ‒ mondhatni ‒ nem született meglepetés. Újabb KSI-siker mind egyéniben, mind csapatban: Komáromi Krisztina Panna, Fábián Sára Ráhel és Kovács Tamara Mónika sorrendben. A soron következő hétvégén a puskások lepik el a Fehér úti lőteret, ahol ‒ többek között ‒ lőállásba áll az ifjúsági olimpiára készülő Pekler Zalán is.

SPORTLÖVŐ UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Pisztoly. 25 méter. Egyéni. Junior leány: 1. Egri Viktória, 2. Fábián Sára Ráhel, 3. Komáromi Krisztina Panna. Junior fiú: 1. Nagy Máté László, 2. Agárdy Vilmos, 3. Kiss Attila. Ifjúsági leány: 1. Komáromi Krisztina Panna, 2. Fábián Sára Ráhel, 3. Kovács Tamara Mónika. Csapat. Junior leány: 1. KSI SE, 2. UTE, 3. Délvidéki Lövészakadémia. Ifjúsági leány: 1. KSI SE, 2. UTE, 3. Nyíregyházi PLE.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.